ro | en
Amenajare spațiu Coworking
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectură de portofoliu / amenajări de interior”

Amenajare spațiu Coworking

Autori: arh. Ștefan Alberto Bianco, arh. Iulia Popescu, arh. Iulia Mocanu, arh. Horia Ene
Birou de proiectare: Prographic

Comentariul autorului

Amenajarea propusă face parte dintr-o serie de spații de coworking, ce urmează a fi dezvoltate în numeroase clădiri de birouri din București și din țara. Conceptul a avut la bază ghidul de proiectare realizat de către beneficiar, cu scopul de a regăsi o unitate stilistică si funcțională aferentă tuturor locațiilor dezvoltate.

Nucleul spațiului este zona comună tuturor utilizatorilor, ce acomodează accesul, zona de lounge, cafeteria împreuna cu zona de luat masa si spațiile de tip meeting room. Zona de birou devine astfel o zona adiacentă, atat la nivel planimetric cat si la nivel formal, accentele de design fiind concentrate către spațiile comune.

Intenția din punct de vedere stilistic este de a reda o atmosfera “homie“ care să îi dezvolte utilizatorului sentimentul de “acasă”, spațiul oferind însa în plus posibilitatea de socializare, nevoie necesară mai ales în contextul pandemiei. Accentul devine din nou zona comună de lounge si cafeterie, fiind locul in care utilizatorii spațiului pot relaționa.

La nivel estetic, deși amenajarea este conturată in jurul stilului industrial redat prin păstrarea tavanului cu instalațiile aparente si utilizarea unei palete cromatice închise pentru finisarea elementelor constructive, prin adăugarea unor elemente de decor specifice sectorului rezidențial (covoare, draperii), prin alegerea unei palete cromatice vesele pentru elementele de mobilier si prin utilizarea finisajelor cu aspect de lemn, spațiul redă atmosfera caldă dorită.

Comentariul juriului

O propunere flexibilă și versatilă a spațiului de lucru, în care conceptul de co-working prinde viață într-o amenajare plină de culoare, atmosferă ce poate deveni ușor familiară pentru utilizatori. Proiectul reușește să convingă prin coerența susținerii formulei mai des întâlnite actual de tip “eclectic urban” și totodată să fie bine integrat funcțiunii propuse. Prin utilizarea de materiale, tipuri de suprafețe, lumini și integrarea plantelor în propunere, amenajarea spațiului de co-working reușește să aducă prin eclectismul propunerii o atmosferă de diversitate a spațiilor și adaptabilitate la diferite situații, calități importante pentru un astfel de spațiu de birouri.



Alte lucrări cu aceiași autori: