ro | en
Apartament A

Apartament A

Autori: arh. Ștefan Alberto Bianco, arh. Teodora Cîrlea, arh. Angela Dumitrescu
Birou de proiectare: Prographic

Comentariul autorului

Amenajarea propusa se remarca printr-o paleta cromatica in nuante neutre. Beneficiarii si-au dorit o locuinta moderna, in care bucataria sa fuzioneze cu zona de zi, rezultand astfel un spatiu major, ce se remarca prin linii simple.
In cadrul propunerii de amenajare, zona de insula, care deserveste si locul de luat masa, are rolul de a separa living-ul de bucatarie, integrandu-se aici blatul de lucru impreuna cu o parte dintre electrocasnice. Restul spatiilor de depozitare din acest spatiu formeaza un front unitar, ce isi gasesc corespondentul in cadrul format de comoda cu depozitare din zona living-ului, ce acomodeaza TV-ul si un spatiu pentru pick-up.
De asemenea, accentul a fost pus pe crearea unui spatiu functional, astfel au fost create numeroase spatii de depozitare inchise, care se integreaza cu restul amenajarii prin texturile si finisajele alese.
Piesa de mobilier dominanta din zona de zi este canapeaua, element in jurul caruia se compune un decor bazat pe o abundenta de texturi in nuante neutre: riflaje verticale, materiale textile, finisajele mate, confectii metalice utilizate ca element de contrast, precum si finisajul de lemn de la nivelul pardoselii care are rolul de a oferi caldura si a unifica intregul spatiu. Aceleasi principii au fost utilizate si in cadrul dormitorului matrimonial si al dormitorului pentru oaspeti, reflexiile oglinzilor avand rolul de a mari vizual si a oferi profunzime intregului spatiu.



Alte lucrări cu aceiași autori: