ro | en
Vernis Sunrise Villas
  • Distincția „Marketing, amenajări și rezidențial”

Vernis Sunrise Villas

Autori: arh. Yvonne Toader, arh. Iulian Arbanaș
Birou de proiectare: Yv Design Hub

Colaboratori:
Beneficiar: Delta Studio Properties

Comentariul autorului

Vernis Sunrise Villas este un complex rezidențial aflat în Corbeanca, județul Ilfov, și este format din 24 de vile cuplate. Fiecare lot are 310 mp, cu o suprafață utilă de 120 mp, două locuri de parcare de 25 mp și o curte de 175 mp.
Amplamentul este unul din punctele forte ale ansamblului rezidențial Vernis Sunrise Villas, în special pentru publicul-țintă căruia se adresează acest gen de locuință: persoane care doresc să fie aproape de natură, dar să aibă și confortul proximității față de facilități precum centre comerciale și zone urbane.
Vernis Sunrise Villas este localizat pe strada Toamnei în Corbeanca, la 28 km distanță de București, și este înconjurat de spațiu neconstruit pe trei laturi, beneficiind astfel de bucuria primelor raze de soare. Pe de altă parte, complexul se află în apropierea multor facilități precum centre SPA, terenuri de sport, restaurante, baruri, gradiniță, cabinet veterinar, centre de înfrumusețare, spălătorie auto și farmacie.
Echipa de arhitecți a gândit un concept arhitectural holistic care urmărește ritmul natural al vieții din momentul în care proprietarii ajung acasă. Fluxul zilnic trebuie să fie unul firesc, plăcut și relaxat, care să transmită o stare de bine locuitorilor. De la parcatul mașinii, la petrecerea timpului cu familia în curte, scopul arhitecturii exterioare și interioare este aceea de a liniști mintea și de a reduce stresul.
Structura interiorului urmărește aceleași principii, prin funcționalitate și design. Parterul include un living care conduce direct către curtea exterioară, o bucătărie open space cu o insulă care conduce pe o terasă laterală și o baie de serviciu. Pentru pardoseală s-au ales plăci ceramice în nuanțe neutre, cu contraste agreabile estetic. Stilul modern și minimalist este echilibrat foarte bine de mobilierul în texturi calde.
La etaj există trei dormitoare și două băi. Dormitorul matrimonial dispune de baie proprie, iar celelalte două dormitoare împart cea de-a doua baie, cu cadă. Pardoseala de la etaj este finisată cu parchet laminat, iar mobila este de la brandul italienesc Bonaldo. Ușile de interior Filomuro de la Cocif Italia susțin stilul minimalist și creează un design unitar datorită faptului că se contopesc cu perete. Ambientul este încălzit prin detalii și texturi de lemn și culori deschise.
Fiecare casă este echipată cu un sistem Smart Home care permite locuitorilor să controleze temperatura interioară și iluminatul prin wireless. Când locuitorii sunt plecați, sistemul intră automat în modul economic.
Vernis Sunrise Villas este un complex rezidențial intim și securizat, ce definește o micro-comunitate închisă, unde accesul este permis doar rezidenților printr-un sistem de porți monitorizat. Arhitectura exterioară, în acord cu cea de interior, izolarea fonică dintre case și delimitarea clară a curților prin garduri înalte contribuie din plin la ideea de comfort și intimitate.