ro | en
Apartament FD

Apartament FD

Autori: arh. Miruna Pribeagu, arh. Georgiana Spiridon, arh. Andreea Panescu Ghinea, arh. Flavia Pesuc, arh. Diana Patrascu, arh. Pribeagu Dan Gabriel
Birou de proiectare: Reflex Architecture www.reflexinc.ro

Comentariul autorului

Apartamentul în care am realizat această amenajare se află la etajul 5 al unui bloc din zona centrală a Bucureștiului, rezultat prin alipirea a 2 apartamente mai mici.
Ulterior, după recompartimentarea acestuia a rezultat o locuința generoasă, cu 3 dormitoare, 3 băi, un birou, living, dining și bucătărie. Zona de zi este una de tip open-space, cu alveole delimitante care adăpostesc diferitele funcțiuni. Întreaga zona se deschide către un balcon lung din care se poate admira peisajul. Bucătăria este minimalistă și elegantă, cu accente realizate prin materiale contrastante. Punctul de atracție este insula sculpturală placată cu marmură albă, peste care plutește un corp de iluminat cu un design contemporan. Zona de dining se află în continuarea bucătăriei și este delimitată de zona de living printr-un zid conținător. Pe partea diningului se află vitrina cu vinuri, iar pe cealaltă șemineul care se deschide către camera de zi. Șemineul este piesa principala a zonei de zi și este placat cu marmură book match, fiind cadrul perfect pentru discuții intime.
Jocul de pe pardoseală din zona de zi conturează și înrămează diferitele funcțiuni ale casei.
Scenariul de iluminat este gândit pentru diferite scenarii de utilizare a spațiului, de la dimineți petrecute cu familia, până la petreceri private sau seri de discuții intime. Conceptul iluminatului are la baza 3 tipuri de corpuri: benzi de led ascunse în scafele din tavan și în mobilier, spoturi încastrate în plafonul fals și corpuri decorative de accent care marchează zonele de interes ale spațiului.
Proprietarul, un iubitor de artă, și-a dorit să aibă posibilitatea de a-și expune din colecție, astfel că zona de zi acționează și ca o mini galerie unde se pot afișa diferite obiecte de artă.
Materialele reci din ceramică albă și neagră sunt domolite prin folosirea lemnului și a textilelor în nuanțe de crem. Zona cu canapeaua este una comfortabilă și moale, ca o oază de relaxare.
Mesele de cafea din zona de zi reprezintă diferite interpretări ale sticlei și dau o notă jucăușă amenajării.
Zona de zi este delimitată de zona de noapte printr-un hol care conține un dressing generos și care face trecerea către zona de noapte.
Pereții sunt placați cu diferite texturi, de la placaj din lemn de nuc, la sticlă neagră, tapet și vopsea decorativă catifelată.
Design-ul propus este unul ‘timeless’, clasic, care nu se demodează în timp, completat prin diferite piese de mobilier contemporane.
Având destinația de apartament de vacanță cu posibilitatea de a fi închiriat pe viitor, ne-am dorit să mergem pe o paletă de culori neutră, cu materiale de calitate, creând o ambianță potrivită pentru multiple tipuri de utilizatori, într-un stil glam luxury.



Alte lucrări cu aceiași autori: