ro | en
Scenarii de locuire urbană – Urban Residence

Scenarii de locuire urbană – Urban Residence

Autori: arh. Ștefan Alberto Bianco, arh. Cătălina Nechifor, arh. Alice Straton
Birou de proiectare: ProGraphic

Comentariul autorului

Fondul urban construit din marile orașe nu satisface simultan nevoia de spațiu cu cea de poziție centrală și accesibilitate la servicii social – culturale.
Astfel, tot mai mulți dintre noi ne regăsim în situația de a fi constrânși sa organizam funcțiunile esențiale în spații limitate, care cer soluții flexibile, cu grad mare de optimizare în timp.
In același timp, a crescut apetitul pentru personalizarea spațiilor în care trăim și cu care luăm contact chiar și doar pentru câteva ore, cu atât mai mult în contextul actual. Acum mai mult ca oricând asistăm la o contopire între zone clar definite anterior: spațiul privat și cel profesional, zona de zi și cea de noapte, spații în care statul simbolic primează versus utilitatea lor.
Propunerile de amenajare se adresează unor utilizatori ce doresc în primul rând niște spatii cu caracter, care sa exprime grafic personalitatea lor, dar care în același timp satisfac funcțiunile strict necesare locuirii urbane. In imaginile prezentate am explorat câteva configurații de unități locative diferite: un Studio, un apartament de 2 și unul de 3 camere, plecând de la proiecția unor utilizatori cu preocupări și sensibilități diferite.



Alte lucrări cu aceiași autori: