ro | en
Dalb
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectură de portofoliu / amenajări de interior”

Dalb

Autori: arh. Mihai Cristea
Birou de proiectare: Atelier Mihai Cristea

Comentariul autorului

O să încerc să sar peste o introducere plictisitoare a proiectului. Nu vreau să va vorbesc despre metri pătrați utili/ metri pătrați construiți ș.a.m.d. Apartamentul prezentat mai jos reprezintă un achievement pentru mine. Un apartament alb la care doar nuanțele de lemn ale parchetului pun proiectul la scară.
Peter Eisenman, un cunoscut arhitect american spunea că și-ar dori să facă o casă precum o machetă. Există cu siguranță o atracție de a dematerializa un spațiu. Deși abordarea atmosferică poate combate oricând, cu argumente, un spațiu abstract și rece eu cred în albul pur și curat, în lumina și căldură lui și în serenitatea pe care acesta o poate emană.

Comentariul juriului

Imaginarea unui spațiu alb este o provocare pentru orice arhitect. Calitatea detaliului, delimitarea spațiului ce își pierde contururile, potrivirea diferitelor nuanțe ale albului ridică probleme pe care proiectul „Dalb” își propune cu ambiție să le rezolve. Proiectul convinge prin discursul la nivel cromatic și textural direct dintre culoarea alba a amenajării generale și lemnul pardoselii ca un suport omniprezent. Se remarcă și acuratețea unor detalii sublimate formal. Claritatea conceptuală a proiectului e de admirat și este în concordanță cu cerințele temei, lăsând prin simplitate posibilitatea adaptabilității spațiului.



Alte lucrări cu aceiași autori: