ro | en
daBeef

daBeef

Autori: arh. Sorin Istudor, arh. Kalliopi Dimou, arh. Claudia Trufas, arh. Stefan Pavaluta
Birou de proiectare: skaarchitects

Colaboratori:
Foto: Radu Malasincu
Confectii Metalice: Corsican Engineering

Comentariul autorului

Complexul Agora Floreasca s-a redeschis ca o piata “urbana” , dedicata zonei de food&dine si propune o serie de spatii cu bucatarii variate, de la streetfood pana la gastronomie moderna.

Tema a pornit cu adaptarea unei tipologii de steakhouse la mediul urban, cu o atmosfera sustinuta de materiale naturale si a unui numar redus de elemente. Implementarea s-a tradus prin Dabeef, un restaurant situat la parterul complexului Agora Floreasca si deschis complet catre terasa. Identitatea locului este compusa de cateva repere spatiale, pozitionate in relatie directa cu pietonalul: bucataria deschisa, unita cu barul printr-un element dezvoltat pe toata lugimea, tavanul din elemente de lemn ce armonizeaza scara locului si mobilierul interior.

Oglinzile interioare propun un dialog vizual intre elementele principale si impreuna cu fundalul inchis, ajuta la citirea usoara a spatiului. Iluminatul interior este stratificat in zone, puncte de detaliu si general.

Dabeef este un restaurant urban, deschis intr-un spatiu cu o atmosfera calduroasa cu o bucatarie ce imbina elementele de steakhouse classic si beefbar.



Restaurantul DaBeef este parte de complexul Agora Floreasca, o piata urbana dedicata zonei ‘food and dine’, cu bucatarii variate, de la street-food pana la gastronomie moderna.

DaBeef este un steakhouse adaptat mediului urban, cu o atmosfera sustinuta de materiale naturale si diferite zone de transparenta. Identitatea locului este compusa din cateva repere spatiale: bucataria si barul deschise, cu elementul unificator de deasupra realizat din metal si piele, tavanul cu elemente de lemn natur ce armonizeaza scara locului. Oglinzile de mari dimensiuni propun un dialog vizual intre elementele principale de décor, zona de bucatarie si clienti.

DaBeef te invita intr-o spatiu cu design contemporan si personalitate.



Alte lucrări cu aceiași autori: