ro | en
Echilibru Estetic

Echilibru Estetic

Autori: arh. Raluca Dofin
Birou de proiectare: Dofinteriors

Colaboratori:
Arhitect: Radu Dofin (Dofinteriors)
Designer: Ioana Kirila (Dofinteriors)

Comentariul autorului

Apartamentul cu orientare pe toate cele 4 directii, a fost impartit functional pe 2 etaje, in zona de zi la etaj si zona de noapte la parter, acestea fiind tratate diferit si contrastant la nivelul pardoselii pentru a simti trecerea intre spatii atat vizual cat si fizic. Pentru zona de noapte (formata din 3 dormitoare, hobby room si 2 bai) a fost ales parchetul stratificat din lemn de stejar pentru caldura lui si pentru frumusetea cu care acesta se dezvolta in timp, iar pentru zona de zi (compusa din living, bucatarie cu dining si baie) microcimentul, datorita versatilitatii acestuia si a plusului de textura pe care il aduce, creand un fundal unitar cu peretii, care lasa siluetele pieselor de mobilier sa fie puse in evidenta. 
Minimalismul este sugerat de peretii albi iar senzatia de caldura este data de lemnul natural si de culoarea de terracota inserata in amenajare. Lemnul natural brut se regaseste in piese de mobilier precum tablia patului din dormitorul matrimonial, care este realizata din lemnul recuperat al copacilor de lychee din Bali, in bancheta din spatele canapelei care este realizata din lemn abandonat de stejar si creata la cerere de un artist roman si in diferite piese de decor precum, masute, tabureti, accesorii. Aceste piese naturale si brute oferta personalitate, unicitate si o eleganta aparte incaperilor, aducand in atentie, dorinta insertiei esteticii japoneze de wabi sabi “intelepciunea simplitatii naturale” in conceptul de amenajare. 
Inima apartamentului este zona de zi in plan open space organizata in jurul canapelei modulare cu adancime dubla care devine punctul generator de relaxare intre forme, texturi si culori.
In zona de zi, ochiul retine placut corpurile de iluminat din living, realizate manual din hartie de orez, avand o silueta unui felinar traditional japonez transpus in contemporan. Spatiul living-ului beneficiaza de o deschidere catre o terasa proprie datorita careia spatiul este indundat de lumina prin suprafata mare vitrata. Un accent estetic diafan, dar discret, este obtinut cu ajutorul perdelelor si al draperiilor care innobileaza fiecare camera orientata catre padure, creand astfel un fel de incadrare al unui tablou natural. 
Bucataria este pozitionata in legatura directa vizuala cu living-ul, dar separata la nevoie de acesta printr-o usa de sticla cu cadru metalic. Aceasta beneficiaza si ea de o terasa proprie cu vedere catre padurea de stejari. 
Baile jongleaza compozitional cu materiale precum placi ceramice in tonuri neutre care imita diferite tipuri de pietre naturale, lemn, oglinzi, toate puse in valoare de iluminatul 
Scopul urmărit si în cadrul acestei amenajări a fost cel devenit deja misiune pentru Dofinteriors și anume îmbunătățirea calității vieții prin designul atent gândit, funcțional, rezolvat într-o manieră estetica, minimalista și elegantă grație contrastelor diafane dintre texturi, puse in valoare prin lumina, intr-o paleta cromatica dominata de culori neutre iar valorificarea fiecărui detaliu al unei amenajării într-o manieră cât mai optimă este o caracteristică a modului de abordare al arhitecților.



Alte lucrări cu aceiași autori: