ro | en
Siluete Cenusii

Siluete Cenusii

Autori: arh. Raluca Dofin
Birou de proiectare: Dofinteriors

Colaboratori:
Arhitect: Radu Dofin (Dofinteriors)
Arhitect Interior: Alexandra Popa (Dofinteriors)
Designer: Ioana Kirila (Dofinteriors)

Comentariul autorului

Apartamentul cu dublă orientare, localizat în București, este desfășurat pe o suprafață de 120mp, având zona de zi formată din living + dining + bucătărie deschisă + terasă și zona de noapte cu 2 dormitoare + băi.
În configurația originală a apartamentului, bucătăria era gândită ca un spațiu închis, alăturat dormitoarelor, în locul ei, aflându-se acum dressingul aferent dormitorului matrimonial. Configurația actuală oferă o diviziune clară între zona de zi și cea de noapte, prin mutarea bucătăriei în spațiul deschis alăturat dining-ului, astfel optimizând funcționalitatea ambelor zone într-o organizare firească. Zona de zi devine un continuum fluid în care comunicarea dintre funcțiuni este acum lejeră.
Bucătăria are deschidere către o terasă generoasă iar insula funcțională și elegantă aferentă ei, servește ca loc de luat micul dejun dar și ca bar de servire alăturat zonei de dining.
Lumina naturală joacă un rol important în amenajare pătrunzând generos în spațiu, grație suprafeței mari vitrate către terasa de care se bucură apartamentul.
Conceptul de amenajare înglobează linii curate, accente industriale și un minimalism elegant.
Rigiditatea liniară a volumelor fixe reprezentate de pereți, plafoane sau mobilierul personalizat, este echilibrată vizual prin formele rotunjite inserate în compoziție, precum masa de dining, scaunele din jurul ei, corpurile de iluminat, măsuțele de cafea și oglinzile.
Oglinda rotundă supradimensionată de deasupra scării de acces în apartament creează un joc vizual asupra percepției spațiului pe care îl oglindește, aceasta reflectând toate scenariile care se desfășoară în jurul ei, reprezentând în același timp și un punct focal de introducere a dinamismului in amenajare.
Corpul de iluminat care plutește deasupra mesei de dining este o piesă sculpturală venind ca o surpriză vizuală din punct de vedere al formei și al dimensiunii sale.
Datorita calitatii abundente a luminii naturale ce patrunde in apartament, a aparut oportunitatea de integrare in aceasta amenajare a paletei cromatice de nuante de gri pana la negru. Designul devine astfel un cadru relaxant atat vizual cat si senzorial sustinut de forme si texturi.
Dorința de aducere a naturii în interiorul spațiului urban de locuit, este o intenție frecvent regăsita în proiectele echipei Dofinteriors, aceasta mizând pe importanța legăturii omului cu natura. De data aceasta verdele isi face prezența în ghiveciul supradimensionat din zona de zi alături de care fotoliul suspendat invită la relaxare.
Dormitoarele aduc un plus de teatralitate datorită texturilor și a elementelor de decor alese. Acestea sunt încălzite atât vizual cât și tactil prin utilizarea parchetului din lemn periat și uleiat de stejar pe pardoseală.
În dormitorul matrimonial, tapetul este unul calm care invită la visare, reprezentând o umbră de pădure pe supratafa unui beton amprentat care continuă ideea întregii amenajări. Oglinda rotundă cu ramă metalică din spatele patului a fost realizată custom made conform schițelor noastre.
Proiectul de iluminat al apartamentului a fost atent gândit astfel încât toate tipurile de scenarii luminoase să fie folosite în fiecare cameră.
Lumina de atmosfera dată de benzile led este cea care pune în valoare finisajele parietale, corpurile de iluminat decorative sunt piese sculpturale care contribuie decisiv la crearea unei atmosfere aparte în fiecare spațiu, spoturile sunt cele care oferă lumina generală necesară, iar aplicele și veiozele sunt înglobate în amenajare pentru lumina lor punctuală.
Băile sunt cele care adună la un loc finisaje, accesorii și mobilier de cea mai înaltă calitate atât estetic cât și funcțional, fiind tratate la rândul lor drept refugii pentru relaxare.



Alte lucrări cu aceiași autori: