ro | en
Casa de la lac

Casa de la lac

Autori: arh. Raluca Dofin
Birou de proiectare: Dofinteriors

Colaboratori: arh. Radu Dofin

Comentariul autorului

În conceptul proiectului a fost căutat un echilibru estetic al naturalului cu un stil atemporal al culorilor neutre, punând accent pe multiple puncte de interes vizual. Casă beneficieaza de o frumoasă perspectiva către lac, astfel că apropierea de natură a fost una dintre premisele de la care a început conturarea conceptului. Lumina naturală joacă un rol important în amenajare, pătrunzând generos în spațiu grație ferestrelor înalte, din pardoseală până în plafon. Prima perspectiva a casei suprinde prin întâlnirea cu un panou decorativ din tablă perforată albă care are rolul de a uni toate nivelurile casei. Acest “perete perforat” este pus în evidență de lumina zenitală care pătrunde în spațiu prin luminatorul de la mansardă.
Atenția la detalii este subliniată prin detalii fine precum silueta unor lampadare încastrate în perete, care crează o senzație de fuziune cu acesta. Plafonul care nu intersectează niciodată pereții, reprezintă un detaliu subtil care lasă elementele arhitecturale să respire că volume individuale în spațiu, respectându-se reciproc. Ușile filomuro a căror înălțime este din pardoseală până în plafon și plintă care este încastrată în perete au fost alese pentru a păstra minimalismul detaliilor și pentru a avea o planeitatea între toate elementele arhitecturale pe care le-am dorit a fi în același plan cu pereții.
Alegerea profilelor benzilor led încastrate în elementele constructive ale casei oferă o lumina continuă, marcând detalii fine de îmbinare între suprafețe. Lumina afectează starea de spirit mai mult decât oricare alt factor într-o amenajare. Corpurile de iluminat de la branduri cunoscute internațional pentru calitatea, inovația în produs și semnătură de designer sunt atent alese și poziționate într-o scenografie căutată, înnobilând fiecare punct de interes. Elementele vegetale își fac loc în amenajare și că accente de culoare, atât în mod direct, cât și indirect prin finisajele alese, regăsindu-se în fiecare dintre camere indiferent de destinația funcțională a acestora. Când lucrăm cu o paletă neutră de culori, atât contrastul tactil cât și cel vizual al texturilor este necesar pentru a adăuga caracter și profunzime amenajării. Astfel pentru fiecare camera am lucrat constant pe un moodboard de materiale pentru a ajunge la efectul final dorit.
Zona de zi este configurată pe planul parterului iar zona de noapte a fost gândită să își regăsească fragmentarea la etaj în cele 3 dormitoare cu băi proprii.
Fiecare camera a fost amenajată încât să să își păstreze individualitate prin diferite elemente atent alese, fie de mobilier, de detaliu sau de finisaj dar fără a ieși din continuitatea stilistică a conceptului.