ro | en
Apartament F.RD

Apartament F.RD

Autori: arh. Andreea Iulia Turbatu, arh. Onisim Bulgariu
Birou de proiectare: ArhitectO (Onisim Architecture and Design SRL)

Colaboratori:
Execuție: Marian Patru Renovation

Comentariul autorului

Proiectul de renovare al apartamentui cu 4 camere va dura aproximativ 1 an. Rezultatul? Un mix de elemente estetice inedite, cu accente moderne, care ies în evidență prin delicatețe, minimalism și calitate superioară. Fiecare componentă a apartamentului a fost definitivată cu atenție, în așa fel încât să ofere echilibru vizual și experiențe de neuitat beneficiarilor. S-au păstrat ușile interioare și o parte din finisaje, tocmai pentru a oferi plus valoare atmosferei intime, de familie.

Paleta cromatică integrează nuanțe vibrante de verde, roz, turcoaz și galben. De asemenea, au fost adăugate obiecte de mobilier și finisaje premium.


Hol:
Oglinzile dau tonul designului creat în hol. Amplasate pe unul dintre pereți, reușesc să definitiveze iluzii optice spectaculoase și să maximizeze spațiul avut la dispoziție.
Consola cu picioare aurii, dar și băncuța și cuierul ies în evidență prin structurile durabile și standardele înalte de confort pe care le oferă. În plus, au acel ceva extravagant, dar în același timp simplist, capabil să atragă toate privirile încă de la prima interacțiune.
Tabloul electric a fost ascuns în dulapul pentru haine și încălțăminte, tocmai pentru a nu dezechilibra efectele vizuale create. Aplicele completează cu succes design-ul și îi oferă un plus de strălucire.


În etapele de renovare apartament s-a luat în calcul în primul rând importanța definitivării unui ambient relaxant, care să exprime în totalitate personalitatea beneficiarilor.

Camera de zi:
Camera de zi reprezintă astfel locul perfect în care îți poți reîncărca bateriile după zilele extenuante de muncă. Colțarul turcoaz extensibil și zona de TV oferă suficient spațiu pentru seri dinamice alături de familie sau prieteni. Mobilierul realizat pe comandă iese în evidență atât prin funcționalitatea aparte, cât și prin estetica deosebită. Covoarele, lustrele, masa de dining oferă locului o notă cozy.

Bucataria:
Destinată experiențelor culinare intense, bucătăria iese în evidență prin elementele simpliste, de impact pe care le integrează. A fost definitivată în regim open space cu livingul.
Obiectele de mobilier sunt realizate pe comandă de din MDF vopsit, de calitate superioară. Mixul de alb și gri e tocmai perfect pentru a nu încărca din punct de vedere vizual zona și a-i oferi o notă tinerească, fresh.
De asemenea, este utilată modern și integrează aparate de ultimă generație precum cuptor electric, plită pe inducție și mașină de spălat vase.
Dormitorul matrimonial:
Dormitorul matrimonial a fost conceput special pentru a deveni oaza de liniște a beneficiarilor. Nu există un element care să iasă în mod special în evidență. Toate componentele se îmbină pentru a forma un întreg armonios, un tot unitar perfect.
Patul, componenta centrală care dictează momentele de relaxare, este de 180 x 200 cm este tapițat cu somieră rabatabilă și integrează o băncuță în partea din față. Este de culoare verde smarald, care intră în contrast cu tapetul. Fix lângă pat a fost adăugat un fotoliu confortabil, dedicat celor care vor să se delecteze cu o carte bună.
Dormitor copil:
Dormitorul copilului îmbină elemente capabile să stârnească atenția chiar și celor mai energici copii. Biroul integrează spații generoase pentru a putea depozita fără probleme cărți, caiete sau instrumente de scris. De asemenea, are un design aerisit, curat.
Patul este tapițat și are o structură flexibilă, confortabilă, capabilă să ofere copilului momente binemeritate de odihnă.
Tapetul creează premisele necesare atât pentru activități educative, cât și pentru cele presărate de aventuri palpitante.
Birou:
Biroul oferă obiecte de mobilier realizate pe comandă, care impresionează prin structura rezistentă, dar și prin finisajele calitative. Canapeaua extensibilă, amplasată chiar în spatele biroului este numai bună pentru a susține pauzele binemeritate.
Tapetul reușește să ofere o pată de culoare încăperii, fără însă a impacta negativ designul general.
Dulapul pentru depozitare, aflat lângă ușă, oferă rafturi spațioase, în care pot fi integrate atât cărți sau reviste, cât și decorațiuni diverse.

Baile:
Invitații vor fi cu siguranță impresionați de elementele exclusiviste pe care le integrează baia pentru oaspeți. A fost renovată în așa fel încât să se detașeze rapid de alternativele clasice, care nu prezintă nimic special.
În primul rând - obiectele sanitare - definiția funcționalității și a extragavanței.
Spațiile pentru depozitare elimină din start posibilitatea supraaglomerării spațiului. Există rafturi speciale pentru integrarea produselor de îngrijire personală sau accesoriilor diverse. În plus, oglinda armonizează cu succes estetica.
Pereții sunt vopsiți cu decorativa, iar gresia și faianța completează accentele de verde și auriu.
Baia matrimonială integrează toate elementele de design interior specifice unei camere ieșite din tipare.
S-a păstrat faianța existentă în apartament, dar s-a adăugat vopsea albă pentru faianta și verde pentru tavan și partea superioară a pereților. Tocmai datorită caracteristicilor tehnice impecabile pe care le prezintă vopseaua, au fost definitivate unele dintre cele mai spectaculoase finisaje. S-au păstrat nuanțele folosite în celelalte încăperi din locuință, tocmai pentru a da senzația de continuitate.
Spațiile pentru depozitare sunt atât de bine integrate în baie încât nu deranjează vizual și nici nu minimizează spațiul. Sunt suficient de spațioase pentru a adăuga diverse obiecte personale. Blatul de culoare albă, care se află deasupra lavoarului și a mașinii de spălat permite, de asemenea, adăugarea unor decorațiuni personalizate.
Totul este împachetat frumos de accentele negre și argintii. Nuanțele electrizante reușesc să atragă toate privirile și să definească superlativul din punct de vedere estetic.

Toate componentele au fost alese conform caracteristicilor speciale pe care le prezintă stilul modern, de la obiecte de mobilier până la decorațiuni diverse.