ro | en
Luxembourg Offices

Luxembourg Offices

Autori: arh. Bogdan Ciocodeica, arh. Adelina Cucoranu, arh. Ana Porim
Birou de proiectare: Bogdan Ciocodeica Studio & BOGDAN & VAN BROECK

Comentariul autorului

Pentru recepția biroului una dintre principalele provocări a fost integrarea grinzii de beton foarte înalte fără a reduce prea mult înălțimea liberă. Acest lucru s-a realizat prin lăsarea aparentă a acesteiai și crearea unui volum vertical, cu importanță similară, care trece prin ancorarea volumelor unul pe langa celălalt. Volumul nou creat servește ca depozit pentru recepție și, de asemenea, un mic punct de apă și cafea pentru oaspeții din zona de așteptare.
Scara este ascunsă de volumul zonei de așteptare, dar este mărită prin folosirea oglinzii pe peretele opus. Sălile de întâlnire sunt separate cu pereți de sticlă și folosesc perdele textile atunci când apare nevoia de intimitate.
Zona de așteptare este elegantă și confortabilă, fiind animată de folosirea plantelor, o adevărată grădină interioară. Podeaua este terazzo, iar memoria celor două foste clădiri alăturate este marcată de schimbarea subtilă a colorării materialului podelei la nivelul parterului.
Zona de birou a fost proiectata pentru a crea un spatiu cald, dar elegant, potrivit standardelor și nevoilor ocupanților săi. Spațiul este împărțit în două zone principale: o zonă mai publică, unde sunt primiți vizitatorii ocazionali, compusă din spații fixe de lucru și o zonă mică de bar, și o zonă mai privată, unde sunt birourile managerilor, și mai multe săli de întâlnire. Cele două sunt împărțite prin compartimentări de sticlă și perdele.
Corpurile de iluminat folosesc tehnologia de recoltare a luminii care reglează cantitatea de lumină necesară pentru a compensa lumina naturală. Sunt amestecate cu câteva piese decorative pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare.
Elementul principal al curții interioare este jardiniera supradimensionată concepută pentru a găzdui o selecție de copaci și arbuști mici pentru a crea o grădină verde luxuriantă. Pereții sunt acoperiți cu oglindă și o rețea structurală metalică care servește drept suport pentru plantele de tip iederă în creștere care vor acoperi cei 3 pereți opaci ai spațiului. Jardiniera este mărginită de o bancă in consolă, creând un efect asemănător unui amfiteatru și, de asemenea, o zonă de relaxare generoasă. Iluminatul este conceput ca o serie de sfere luminate albe care apar peste tot in jurul spatiului, fiind coerente cu motivul regasit de-a lungul intregului proiect.