ro | en
Apartament Etajul 24

Apartament Etajul 24

Autori: arh. Cristian Pătrașcu, arh. int. Daniela Cristea
Birou de proiectare: Cristian Pătrașcu Studio

Comentariul autorului

Proiectul a pornit de la o recompartimentare aproape totală a parterului acestui penthouse. Astfel, bucătăria s-a unit cu un dormitor rezultând o zona de bucătărie mult mai extinsă cu insula, zona de bar și dining. Mai departe, s-a renunțat la pereții despărțitori dintre hol și living dar și dintre hol și zona bucătăriei. Astfel scară vizibilă din toate camerele devine un element central iar spațiile comunica foarte bine unele cu celelalte.

Am dorit să folosim cât mai multe materiale și texturi naturale, cum ar fi lemnul masiv în zona de insula, inoxul la bucătărie, placajul de piatră din zona de tv stand.

Apartamentul spectaculos ne-a dat ocazia să profităm de înălțimea extra astfel corpurile sunt înălțate până în tavan la 320 cm în timp ce golul peste living iese în evidență din momentul în care pătrunzi în apartament.

Am utilizat luminile într-un mod în care evidențiază fiecare spațiu. Spoturile din hol direcționează în timp ce lustrele ce coboară deasupra zonei de living și deasupra mesei te ajută să te relaxezi în fucntie de cum sunt setate becurile. Sinele încastrate din zona bucătăriei o marchează și pot fi direcționate foarte eficient spre centrele de interes și spre blaturi.