ro | en
Amenajare spațiu birouri

Amenajare spațiu birouri

Autori: arh. Ștefan Alberto Bianco, arh. Angela Dumitrescu, arh. Iulia Popescu, arh. Andra Angheluță
Birou de proiectare: Prographic Architecture Studio

Colaboratori:
Vizualizari 3D: Arh. Andrei Florea

Comentariul autorului

Amenajarea propusă stă la baza unor cerințe funcționale, având în același timp scopul de a crea un spațiu aerisit și coerent din punct de vedere vizual. La nivel grafic, proiectul își propune să se muleze pe identitatea vizuală a firmei, predominată de nuanțe neutre de gri, cu accente cromatice punctuale. Pentru a oferi senzația de căldură, tonurile de gri ale spațiului au fost contrabalansate prin utilizarea elementelor naturale, precum texturi de lemn și plante.
Având ca scop asigurarea iluminatului natural în cât mai multe încăperi, dispunerea interioară a spațiilor se desfășoară în jurul unei circulații perimetrale pe nucleul central al clădirii, marcată printr-un accent cromatic roșu la nivelul pardoselii. Cea de-a doua circulație se desfasoară perimetral fațadei, marcată la nivelul pardoselii printr-un finisaj diferit, cu scopul de a crea o delimitare vizuală între zona de circulație și spațiul de birouri, oferind dinamism spațiului.
Utilizarea elementelor liniare în amenajare creează senzația de ritm, acestea regăsindu-se atât în plan orizontal, cât și în plan vertical. Inserarea riflajelor verticale cu aspect de lemn are rolul de a segregare funcțională, dar și de a filtra lumina naturală. În mod particular, în zona colaborativă a fost propusă soluția de rotire a lamelelor permitând o flexibilitate mai mare de utilizare a spațiului. Pentru accentuarea senzației de spațialitate, plafonul propus este de tip tehnic cu instalații aparente, în spații precum open space-ul, cafeteria și meeting room-ul informal, oferind un aspect industrial, atenuat prin folosirea unui ton deschis de gri, cu scopul de a crea mai multă luminozitate.