ro | en
Amenajare lobby și spațiu coworking

Amenajare lobby și spațiu coworking

Autori: arh. Ștefan Alberto Bianco, arh. Iulia Popescu
Birou de proiectare: Prographic Architecture Studio

Colaboratori:
Vizualizari 3D: Arh. Andrei Florea

Comentariul autorului

Proiectul a presupus amenajarea lobby-ului clădirii și a unui spațiu de co-working din cadrul aceluiași imobil. Tema beneficiarului a fost de a reda un suflu nou unei clădiri vechi de birouri din București, astfel încât aceasta să devină atractivă pentru un utilizator foarte tânăr. Având in vedere proximitatea clădirii de Universitatea de Politehnică, chiriașii vizați sunt studenții și proaspăt absolvenții, start-up-urile si companiile de inovatie in IT si Tehnlogie.

Astfel, conceptul a fost ca, prin estetica spațiului, să se încurajeaze creativitatea și gândirea “out of the box” a utilizatorului, iar ideea de “around the globe” să genereze o atmosferă cool, contemporană, capabilă să acomodeze utilizatori din toată lumea, domeniile IT si Tehnologie fiind domenii în care colaborarea între colegi din țări diferite este uzuală.
Elementele de design specifice stilului industrial, împreună cu accentele în culori tari si texturile neașteptate, creează o identitate vizuală puternică, ușor exagerată pe alocuri, tocmai pentru a invita utilizatorul să își depășească propriile bariere creative.