ro | en
M Offices

M Offices

Autori: arh. Bogdan Ciocodeica, arh. Adelina Cucoranu
Birou de proiectare: Bogdan Ciocodeica Studio

Comentariul autorului

Situat într-o clădire din nordul orașului, spațiul a fost proiectat ca unul cu destinatie de birou pentru o mică agenție de publicitate. Aspectul general este un amestec de elemente industriale cu elemente calde, naturale.
Recepția, care este comună cu alte birouri de la același etaj, a fost concepută ca un spațiu care s-ar potrivi cel mai bine cu o varietate de preferințe estetice. Pardoseala este un strat de microciment, dând impresia unei podele industriale din beton, cu o inserție de plăci ceramice cu aspect de marmură, care se conecteaza cu biroul din recepție. Biroul în sine este îmbrăcat cu oglindă pe laterale pentru a-i oferi un aspect foarte subțire și pentru a-l face aproape să dispară. Poziția biroului funcționează, deoarece, lifturile sunt programate și doar cele două cele mai îndepărtate de ferestre se opresc la acest etaj. Lifturile metalice simple au fost decorate cu cadre metalice arcuite, care dau impresia că fac parte din structura originală, contribuind la aspectul spațiului. Folosirea plantelor invioreaza spațiul și îi conferă o atmosferă mai relaxată. În fața compartimentării din sticlă, care separă recepția de coridorul de circulație, a fost folosit un separator opac, cu un peisaj de padure, care adaugă și mai mult la senzația naturală a spațiului.
Spatiul de birouri este impartit in trei zone principale. Zona de lucru, zona de întâlnire și zona lounge. În realitate, echipa mica, formata din șase personae, isi dorea un spațiu deschis care să funcționeze ca o serie de decoruri diferite. Astfel având posibilitatea de a lucra pe o stație de lucru fixă, sau, de a migra cu laptopul în orice colț al biroului. Peretele despărțitori din sticlă acționează ca o limita vizuala pentru cele trei zone principale și oferă, de asemenea, o anumită intimitate, folosindu-se de capacitățile fonoizolante ale sticlei, dar decizia de a nu crea un tavan fals, pentru a avea o izolare totală a spațiilor, a fost una dorită de client.
Pardoseala este din dale flotante industriale, păstrate cu aspectul brut,metallic, iar pereții sunt placați cu panouri din lemn. Aspectul general este minimalist și auster, folosind doar elementele strict necesare, fără decorațiuni suplimentare sau elemente adăugate.