ro | en
DayVet

DayVet

Autori: arh. Miruna Pribeagu, arh. Andreea Pănescu Ghinea, arh. Gabriel Pribeagu, arh. drd Alina Miclos Andreea, stud. arh. Andreea Ștefania Stoica
Birou de proiectare: Reflex Architecture www.reflexinc.ro

Colaboratori:
Beneficiar: DayVet

Comentariul autorului

Proiectul s-a nascut din dorinta noastra de aduce bucurie iubitorilor de animale prin crearea unei experiente cat mai placute in momentele mai dificile cand este necesara o vizita la clinica.
Clinica veterinara Dayvet este situata in Cartierul Latin, in sud-vestul metropolitan Bucuresti cu acces direct din strada Prelungirea Ghencea.
Un proiect cu o astflel de destinatie are in general un parcurs logic al functiunilor, parcurs stabilit impreuna cu doctorii veterinari.
Se disting clar doua zone principale, una de primire clienti si una specializata,
Zona specializata are sali cu functiuni unde se desfasoara consultaiile urmate de investigatiile si si studiile de laborator, apoi cele de interventie majora cand este cazul cu sala de operatie ce necesita un mediu foarte steril si la final sala de spitalizare/recuperare.
Aceasta zona este separata de zona publica printr-un hol inchis cu partitii de sticla translucida care permit crearea unor private dar luminoase. Acest lucru reduce zgomotul vizual în tot spațiul și contribuie la crearea unui mediu placut atat pentru clienți cat și pentru personal. Unul dintre obiectivele principale ale proiectului a fost asigurarea sălilor de operație cu lumină naturală, unde de obicei, aceasta lipseste.
Pentru a lumina spatiile interioare si a le face mai prietenoase si linistitoare pentru animalute cat si pentru clienti am ales sa folosim o paleta discreta cu tonuri de alb si bej. Modificările texturilor atat de la biroul de receptie personalizat, riflajele mastilor pentru radiatoare cat si texturile diferite de sticla au oferit interes vizual în întrega clinica. Pentru contrast au fost delimitate zone de culori diferite pe pardoseala si au fost folosite elemente metalice negre.
Diferitele corpuri de iluminat ajută la definirea zonelor dintre clienți și personal și adaugă un alt strat de textură vizuală spațiului.
Inchiderile permeabile dintre sala de asteptare, cabinetul de consultație și cel de cosmetica caută să ușureze anxietatea, sa ofere sentimentul de siguranta și să sustina relationarea intre medic/client/pacient iar materialele utilizate răspund necesităților unui mediu antiseptic, ușor de igienizat care sa permita un tratament cat corect animalutelor indragite de clientii clinicii.