ro | en
Aparterre

Aparterre

Autori: arh. Bogdan Ciocodeica, arh. Adelina Cucoranu, arh. Ana Porim, arh. Natalia Dumitru
Birou de proiectare: Bogdan Ciocodeica Studio

Colaboratori:
Mobilier pe comanda: Stefan Zwart, Atelier Set
Beneficiar: Aparterre

Comentariul autorului

Cu un amestec de contemporan și iconic, jucandu-se cu limita dintre public și privat, dintre un magazin și o casă, spațiul completeaza abordarea foarte personală a brandului si o transforma într-o experiență senzorială. Aparterre a fost gândită mai degrabă ca o locuinta privată ce ii primeste cu ușile larg deschise pe cei pasionați de modă și design: un spațiu în care te simți ca acasă, înconjurat de piese vestimentare frumoase, obiecte speciale și o multitudine de culori și texturi.
Culoarea dominantă este un roz pudrat, care infuzează atmosfera cu o nota feminină puternică. Pereții din catifea roz sunt continuați de perdelele aproape geometrice, care înconjoară majoritatea suprafețelor verticale. Pardoseala, un parchet chevron intr-o esenta deschisă de stejar, cu covoare pufoase, în culoarea siena ars, completează atmosfera calda și pregătește scena pentru elementele de accent.
Situat la parterul unui bloc de locuințe, spațiul are o relație privilegiată cu exteriorul, deschizându-se spre un parc public în față, zonă de acces și beneficiind de o grădină privată spre zona mai mare, de lounge din spate. Peretele masiv de sticlă glisant permite estomparea limitelor dintre interior și exterior , sporind si mai tare iluzia unei locuinte.
Unul dintre elementele principale sunt cele două siluete de cai de catifea, care amintesc de un logo în mărime naturală aparținând unui club exclusivist. Celălalt element principal sunt piesele de mobilier accent din furnir Alpi desenat de Ettore Sottsass. De la bănci lungi și subțiri până la podiumuri dreptunghiulare și masive; de la placarea pereților până la ecrane și oglinzi, toate obiectele transmit curiozitatea inovatoare și jucăușă a filozofiei miscarii Memphis. La fel ca celebra mișcare de design din anii 80, Aparterre este un loc de explorare, o lume de texturi și forme menite să creeze un întreg univers, născut ca o reacție împotriva abordării rigide și excesiv de pretențioase a majorității magazinelor de modă high end.