ro | en
MobileVet

MobileVet

Autori: arh. Miruna Pribeagu, arh. Andreea Panescu Ghinea, arh. Gabriel Pribeagu, arh. Flavia Pesuc, arh. drd Alina Miclos Andreea, arh. student Andreea Stefania Stoica
Birou de proiectare: Reflex Architecture www.reflexinc.ro

Colaboratori:
Beneficiar: Mobile Vet
Furnizor pardoseli: Wemat
Partitii sticla: Simetric
Placaje: Floors4You
Grafica luminoasa: Vizal
Foto: Andrei Tudoran

Comentariul autorului

Clinica Mobile Vet se află la intersecția a două țesuturi urbane diferite, cu acces dinpre Strada Jiului- limita cartirelor Pajura și Bucureștii noi. Spațiul interior propune preluarea elementelor contextuale traducandu-le în elemente de mobilier, compoziții și suprafețe. Elementul de uniformitate este dat de utilizarea culorii alb.Volumele clare, sparte sau pline, se disting prin cantitatea de reflexii, textura, sau accente cromatice. Designul spațiului este bazat pe dorința de a creea o identitate a clinicii la limita dintre fragmentar și fragmentat.
Funcțiunea spațiului prezintă particularități în ceea ce privește compartimentarea. Astfel, proporția spațiului (dezvoltat în adâncime) a determinat formarea unui parcurs unic, ordonand funcțional clinica- pe de-o parte și de cealalta a coridorului principal. Sala de așteptare -punctul de naștere al parcursului- are ca scop principal medierea între exterior și interior, între personalul medical și pacienți. Inchiderea transparentă, permeabilitatea dintre sala de asteptare și cabinetul de consultație și cel de vaccin/ ecografie oferă o legatură vizuală a aparținătorilor cu micile necuvantatoare și invers, conferind sentimentul de siguranță. Materialele utilizate răspund necesităților unui mediu antiseptic, ușor de igienizat. Cromatica aleasă oferă clinicii un caracter prietenos, calm, accentuand zonele de interes prin texturi diferite, reflexii și iluminat adaptiv.