ro | en
Lunet Signature Store

Lunet Signature Store

Autori: arh. Bogdan Ciocodeica, arh. Adelina Cucoranu, arh. Ana Porim
Birou de proiectare: Bogdan Ciocodeica Studio

Comentariul autorului

Lunet este o marcă românească lansată în 2019, a cărei misiune este de a „democratiza” ochelarii, cei ce poartă semnătura brandului fiind prietenoşi cu orice tip de buget, fără compromisuri în ceea ce priveşte calitatea şi designul. Recent, brandul şi-a deschis primul magazin, o continuare vizuală a esteticii sale, concretizată într-un micro-univers jucăuş, captivant şi acaparant, unde accentul este pus pe interacţiuni cordiale şi pe reconectarea socială post-pandemie.
Conceptul a fost de a crea un ambient cald şi primitor, unde experienţa alegerii unei perechi de ochelari, un accesoriu important, să devină una relaxată, intimă. Astfel, s-a urmărit o distanţare clară de imaginea tipică, austeră şi aseptică, asociată cu achiziţionarea ochelarilor, spaţiul finalizat apărând ca un living room colorat, confortabil, dar şi surprinzător, care aşteaptă să fie explorat.

Amenajarea lasă neatinsă structura interioară a clădirii în care este inserată şi nu foloseşte decât elemente strict esenţiale. În loc de pereţi ficşi, solizi, noul spaţiu este delimitat şi organizat de o serie de perdele mobile argintii, care dau tonul pentru o atmosferă jucăuşă, de asemenea, au rolul de absorbţie a zgomotului. Zona centrală a fost amenajată ca un mini-lounge care invită la socializare, înconjurat de mobilierul de expunere placat cu ceramică în culori vii şi dotat cu oglinzi, permiţând astfel mai multor clienţi să probeze ochelari în acelaşi timp.

Numeroasele texturi promit o experienţă senzorială completă şi exuberantă, cu accent pe calitatea designului. Mobilierul zonei de relaxare constă în trei fotolii Botolo de la Arflex, model creat de Cini Boeri în 1973, dintre care cel în varianta îmblănită subliniază, încă o dată, ideea de confort.

Corpurile de expunere cu rotile permit o reconfigurare uşoară a spaţiului, astfel mai multi clienti pot proba simultan, in intimitate ochelarii, iar oglinzile, dincolo de rolul de a ajuta la alegerea perechii de ochelari potrivite, amplifică spaţiul. Astfel, Lunet Store continuă promisiunea brandului de a oferi nu numai ochelari de calitate, la un preţ accesibil, ci şi o experienţă inedită şi completă la cumparare.