ro | en
DentalMed clinică stomatologică - Primăverii

DentalMed clinică stomatologică - Primăverii

Autori: arh. Radu Cristian Rădulescu, arh. Andra Rădulescu
Birou de proiectare: BIA Radulescu Radu Cristian

Colaboratori:
Beneficiar: DentalMed Clinica Stomatologica SRL

Comentariul autorului

Spatiul interior a urmat desenul angular folosit si la precedentele amenajari, cautandu-se continuitate. Imaginea moderna, “taioasa” a dus la motivul principal al amenajarii: directii diagonale intersectate, mai multe planuri suprapuse, texturi, joc lumina / suprafete albe / lucioase cu zone de nuante inchise si suprafete transparente (sticla)
Pentru a da unitate spatiului, elemente de design au fost desenate similar. Elementele comune sunt gresia pardoselii, desenul receptiilor, peretii luminati placati in zonele de asteptare, plafoanele extensibile Barrisol cu retrolumina, desenele aplicate pe compartimentarile de sticla ale cabinetelor.
In zona centrala a parterului a fost realizat un perete inclinat, dinamic, cu aspect sculptural ce uneste si dinamizeaza spatiile din jur.
Toate acestea se petrec in contrast cu suprafetele albe, ortogonale, curate, plafoane extensibile Barrisol luminate si suprafete HPL. Se creaza astfel un spatiu complex, in care lumina vine de peste tot, atmosfera e speciala, te rupe de zgomotul orasului. Pe pereti sunt panouri tv mari, iar spatiul este sonorizat centralizat. Compartimentarile sunt usoare, de sticla si lasa impresia unui spatiu mai mare.
Conceptul spatiilor a fost creearea unor compartimentari cat mai flexibile, transparente dar cu sablari la nivelul ochiului care sa intimizeze cabinetele si spatiile. Desenul respecta “sagetile intersectate”, cu mai multe niveluri de texturi suprapuse.
Alt element comun este iluminarea in pardoseala – crearea unor fante longitudinale de lumina, ce amplifica adancimea spatiului. Iluminarea este realizata deasemeni cu led-uri.
Cabinetele au mobilier specific functiunii si sunt finisate deasemeni cu materiale durabile – placari cu sticla si HPL.