ro | en
Clinică Dermatologie - Estetică

Clinică Dermatologie - Estetică

Autori: arh. Raluca Boros, arh. Serban Ionescu, arh. Ruxandra Popescu
Birou de proiectare: Roof Architecture S.R.L.

Comentariul autorului

Un cabinet în pandemie:

Proiectul povestește un fir narativ arhitectural marcat de subtonuri de alb delicat punctate cu accente calde de auriu si multe texturi, precum e viața: ceva piele, ceva sticla, musai pardoseli medicale, niște lemn, ceva corian, ceva zid, ceva oglindă.
Îmbinarea meticuloasă între funcțiune și utilitate, susținută prin design, oferă un sentiment nurliu și primitor: o clinica alba.
Compartimentarea existentă nu a fost modificată, pereții existenți fiind pregătiți pentru noile finisaje. Ideea principală a fost aceea de a crea un spațiu unitar și sofisticat care să răspundă cerințelor atât a personalului cât și a clienților care vor trece pragul cabinetului de dermatologie. Finisajele interioare și texturile corpurilor de mobilier au fost gândite astfel încât să se complimenteze unele pe altele.
Abundența luminii naturale este unul dintre cele mai importante aspecte în realizarea unui cabinet medical. Ne-am adaptat cerințelor de iluminat în baza structurii existente a spațiului. Accentul cade asupra feței clientului fapt pentru care este foarte importantă intensitate luminii în cabinet. Au fost folosite lumini speciale cu o temperatură similară luminii naturale iar aceastea nu sunt la fel de intense în toate spațiile. Datorită primordialității acestui aspect au fost alese corpuri de iluminat care să creeze senzația luminii naturale prin temperatura lor. În schimb în zona de așteptare s-a optat pentru o lumină mai caldă și primitoare.
“Hoc incipit–ul liber” al acestui proiect îl reprezintă fuziunea dintre spiritul locului, un beneficiar international si o constructie realizata la 1960 ce a primit o viață nouă!