ro | en
Amenajare birouri Apa Nova București

Amenajare birouri Apa Nova București

Autori: arh. Șerban Antoniu, arh. Adela Antoniu, arh. Remus Năstase, arh. Maria Cătălina Leța
Birou de proiectare: Arhilab

Colaboratori:
Antreprenor general: Damina Solutions
Executant Fit-out: Ahrend România
Mobiler custom: Arcade Group
Foto: Andrei Mărgulescu

Comentariul autorului

Proiectul a vizat amenajarea birourilor pentru departamentul de relații cu clienții al Apa Nova București- furnizorul de apă al orașului- într-o clădire unde compania are alte patru etaje concepute într-un design unitar, în jurul ideii de reconectare cu natura.
Fiecare din cele 4 etaje existente - corespondent unui anumit departament- este reprezentat prin materialele alese, cromatică și texturi de un element natural specific: Vegetal, Pământ, Piatră și Lemn.
Etajul vizat prin acest proiect stă sub semnul Apei.
Ea se face simțită în primul rând prin prezența vegetației care oferă caracter spațiului, creând un mediu de lucru plăcut și care totodată separă vizual și acustic zonele de lucru de cele de circulație. Altfel, limbajul de arhitectură este voit diminuat, asemenea apei care este mai degraba o prezență discretă.
Cromatica generală este redusă: mobilier alb și gri deschis, mochetă în nuanța nisipului, tavanul aparent inchis la culoare, ca o oglindă de apă, pe care plutesc insule din plăci din fibre lemnoase, în tonuri de albastru desaturat. Ele ghidează traseul în jurul nodului central într-o succesiune de spații de lucru deschise și închise. Spațiile închise sunt cele în care cromatica și texturile sunt mai bogate: accentele de turqoise din culorile de brand ale companiei se îmbină cu tapițerii de fetru și placări perforate cu furnir de stejar în alcătuiri fonoabsorbante.
În spiritul design-ului biofilic, folosit și în celelalte etaje, nodul central este animat de un ritm de panouri cu imagini din natură- de data aceasta cu Apa în rolul principal, în toate stările ei de agregare.
Scopul amenajării este de a crea un mediu de lucru reprezentativ și plăcut, cu detalii care invocă direct sau indirect natura, prin elementul ei esențial, care este totodată și obiectul central al activității clientului.