ro | en

Amenajare showroom SSAB

București, Romania
Autori: Alex Adam, cond.arh. Roger - Oliviu Pop, Adrian Brătescu, Georgiana Jipa, arh. Andreea Nica / aastudio
Colaboratori: Fotograf - Cornel Lazia, Obiecte sanitare - SSAB, Iluminat - Redo Group, Montaj corpuri de iluminat - Laurminic, Mobilier - Apple Design, Semineu - Angedo, Constructor si finisaje - Mario Design Style

Comentariul autorului

Principalul scop al acestui proiect a fost utilizarea și evidențierea gamei variate de produse SSAB. În consecință, spațiul a fost împărțit în 3 zone diferite din punct de vedere estetic, conectate prin intermediul fundalului neutru, care pune totodată în valoare produsele expuse.
Sistemul de iluminat din zona bulevardului iese în evidență odată cu apunerea soarelui, impresionând plăcut trecătorii. Reprezentând cea mai vastă secție a showroom-ului, acest prim spațiu înglobează o serie de zone diferite, precum o zonă cu dușuri funcționale și o zonă de discuții unde lemnul este îmbinat cu o variată gamă de produse ceramice sau metalice, promovând astfel metafora structurilor de metal recurente.
Pentru a limita diferitele zone, s-a recurs la o grupare de structuri metalice sub formă de căsuțe, ce nu blochează expunerea produselor, oferind totodată individualitate acestora, dar și o sursă inedită de lumină artificială.
O serie de elemente de iluminat și suprafețe puternic reflectante plasate strategic rezolvă problema lipsei de lumină a camerei din spate. Mai mult, această încăpere personalizată cuprinde atât un lavoar construit special în cadul acesteia, cu dispunerea scurgerii apei în cascadă, cât și un grup de panouri ceramice verticale, înalte de aproximativ 3,5 m.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior