Mesange Fromagerie

București, România
Autori: arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS, arh. Esenghiul ABDUL / Beros Abdul Arhitecti Asociati
Colaboratori: Claudia Trufas, Iulian Bindar

Mesange este un nou magazin specializat in branzeturi in Dorobanti, ce combina intr-un singur spatiu elemente din traditionalele cheese-mongers frantuzesti, britanice sau italienesti, combinand nevoia de spatii reci pentu expunere si spatii calde de socializare, intr-o suprafata relativ restransa.
Scopul era acela de a gasi solutii pentru depozitarea si vanzarea produselor lactate, lasand suficient spatiu liber pentru degustarea meniului de branzeturi si vinuri. Combinatia de materiale reflecta eleganta si traditionalismul procesului de productie a branzeturilor si cauta sa recreeze atmosfera unui gastro-bar local, folosind marmura, panouri de lemn masiv, placi ceramice albe, bronz, materiale textile si curele din piele naturala.
Toate elementele de lemn au fost produse de catre tamplari locali, adaugand detalii si finisaje care sa completeze atmosfera calda a spatiului.
Proiectul a fost unul complet de la branding, meniuri si materiale publicitare, spatiu, mobilier, si elemente de decor, cautand o imagine coerenta a intregului produs.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2018, secţiunea Arhitectură, intervenții și spațiul public
Gradina lui "J"
arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS, arh. Esenghiul ABDUL, peis. Cristiano DEL TORO
Ediţia 2016, secţiunea arhitectură rezidențială – locuințe individuale
Nominalizare
Casa J
arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS, arh. Esenghiul ABDUL, arh. Claudia TRUFAȘ, arh. Roxana DUMITRIU, Iulian BINDAR
Ediţia 2016, secţiunea arhitectură socio-culturală
Premiul secțiunii „Arhitectură socio-culturală”
ECO-CHILIA
arh. Esenghiul ABDUL, arh. Claudia TRUFAȘ, arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS