ro | en

112 Coffeehouse

Targu-Mures, jud. Mureș, România
Autor: arh. Ștefan Păvăluță / VINKLV
Colaboratori: Foto: George Negrea

Comentariul autorului

Targu-Mures, ansamblul Palatului Culturii. Parterul fostei Case de Pensii Mures, arhitectura in stil secession vienez, monument istoric clasa B.
O fatada impartita in trei registre verticale, pastreaza tamplaria veche a cladirii si permite o legatura vizibila interior-exterior.
Ambele intrari se pastreaza si fatada devine un element de mediere. Interiorul este compus din 2 spatii conectate printr-un perete ce articuleaza fatada. Trecerea intre ele lasa coaja interioara a frontului, libera. Treapta de acces este la nivelul pardoselii. Camerele devin un buzunar catre strada.
Prima camera si cea mai mica gazduieste primirea, barul cu espressor si restul de accesorii, o depozitare in spatele retrobarului si una cu un nivel deasupra, reprezentata prin inaltimea “turnului” de acces, furniruit cu lemn.
In continuarea unui limbaj al fatadei si a unor elemente de interior distincte perioadei secession- placarile ale peretilor, cromatica diferita intre finisaje , elementul comun de aici este un modul de cadru, impartit in 3 registre orizontale, ce rezolva legatura cu fiecare plan al spatiului.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior