en | ro

Otopeni house - interior design

Otopeni, jud. Ilfov, România
Authors: arch. Ruxandra STANCIU, arch. Ștefan MIHĂILESCU / SC Free Design Studio de Arhitectură SRL
Collaborators: S.C. Bauland International L&M SRL

Authors’ Comment

The project consisted in re-partitioning and designing the interior space of the P+1 building , pursuing and adapting the direction desired by beneficiaries. They wished for a functional layout, consisting of warm, bright and welcoming spaces. Following this direction, we mainly used natural materials, especially wood, in various forms: solid wood parquet, woodden mosaics and vertical woodden elements, meant to suggest a visual separation, but also to boost space in the main points of interest. One of the most important points of interest is the stair, whose railing was replaced with vertical woodden poles , forming part of the fireplace volumetry. The composition of this area is completed by a movable bookcase, located so as to allow access to the storage space, newly created under the staircase, so necessary for the ground floor economy.
By combining some classic decorative elements, such as the wallpaper and the curtains, with ultra modern elements like the ceiling lamps or the countertop with metal finish, that separates the kitchen from dining, we obtained a dynamic but at the same time relaxing space, a refuge from the tumult of daily life.



Related projects:

2016
Interior Design