ro | en

Campus Tehnologic

6th of October, Cairo, Egypt
Autori: arh. Alexandru-Iulian Oprița, arh. Maria Duda, arh. Andrei Cumpanasoiu, arh. Sorin Pasargiu
Colaboratori: arh. Stefan Mantu
arh. Ahmad Maher
Nicoleta Ivascu
Madalin Colea
Dana Burchi

Comentariul autorului

Propunerea noastră vizează dezvoltarea masterplan-ului pentru un Hub de Știință în deșert. Localizat în Giza- într-un oraș în dezvoltare cu o comunitate în continuă creștere atrasă de campusurile universitare private, complexe rezidențiale și hub-uri corporate.
Misiunea principală a proiectului a constat în integrarea celor trei funcții ale unui Hub de Știință contemporan: Muzeu de știință, Centru de experimentare și învățare activă, și Institut de Cercetare.
Am decis să tratăm construcția Hub-ului de Știință în sine ca pe o modalitate de interacțiune și expunere a evoluției și importanței științei. Astfel, am decis să dezvoltăm într-o zonă deșertică, un microclimat sustenabil în care temperatura se menține constant mai scăzută față de restul orasului,
Datorită celulelor fotovoltaice cu care sunt dotate suprafețele vitratate ale clădirilor, cu cât se construiesc mai multe cu atât se produce mai multă energie care ajută la stabilizarea eficienței energetice a microclimatului.Alte lucrări cu aceiași autori: