Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2017 » Cercetări și viziuni prin arhitectură – intervenții și experimente de arhitectură
ro | en

MEDS București - Orașul contastelor

București, România
Autori: arh. Diana NEAMTU – Project Manager, Diana STOICESCU – Project Manager / MEDS - Meeting of Design Studets Romania

Like

Comentariul autorului

În august 2016, Asociația MEDS România a organizat un workshop internațional pentru studenți din domenii creative, care a fost găzduit în campusul Universității de Agronomie și Studii Veterinare din București.
MEDS este acronimul pentru Meeting of Design Students, grup care organizează workshop-uri anual în diferite orașe europene. Pnă acum am fost prezenți în Alanya, Istanbul, Ljubljana, Lisabona, Dublin și Tara (Serbia). Ediția de anul acesta s-a organizat la București și se bucură de cea mai largă participare din istoria mișcării: peste 250 de studenți arhitecți și designeri au intervenit în grădinile urbane ale nordului Bucureștiului prin 17 instalații ambientale și peisagistice.
De la un ponton plutitor pe lacul Herăstrău la instalații acustice în Parcul Kiseleff, proiectele au fost dezvoltate în manieră multidisciplinară: fotografie, instalații artistice, peisagistică, design și intervenții arhitecturale de mici dimensiuni și mobilier urban.
În completarea workshop-urilor ce s-au dezvoltat de-a lungul celor două săptămâni, asociația MEDS România a organizat pentru studenții participanți o serie de conferințe, evenimente interactive și excursii în țara.Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2016, secțiunea arhitectură și spațiu public – intervenții și acțiuni în spațiul public
MEDS Bucuresti - Orasul Contrastelor
arh. Diana NEAMTU, arh. Victor-Mihai DACHIN