Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2017 » Cercetări și viziuni prin arhitectură – intervenții și experimente de arhitectură
ro | en

Grădina Divan - Casa de Târgoveț

București, România
Autori: arh. Alexandra Laura STOICA – Coordonator, Márk Lóránt MIHAT – coordonator / CALUP
Colaboratori: Parteneri:
Institutul Național al Patrimoniului
MEDS- Meeting of Design Students
Colaboratori: Konrad Mihat, Cristiana Tăutu

Like

Comentariul autorului

Grădina Divan este un concept creat de Calup și realizat în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului pentru reactivarea Casei de Târgoveț, una dintre cele mai vechi case din București. Folosită până în 2010 ca sediu administrativ pentru Ministerul Culturii, casa este ulterior utilizată ca depozit. Institutul intenționează să transforme casa în Centru de Relații cu Publicul, fiind deschis între timp spre utilizare temporară care să promoveze locul și să crească o comunitate în jurul lui.
Grădina Divan a pornit ca un proiect cu două dimensiuni: accentuarea caracterului unic al casei, dar și spațiu de relaxare și adunare. Intervenția a început în august 2016 printr-un workshop design&build, organizat cu MEDS - Meeting of Design Students. 17 participanți internaționali au pregătit casa pentru primul eveniment public prin acțiuni de amenajare a grădinii și pivniței: platforme și otomane, consolidarea aleilor și scărilor, realizarea de box-uri cu plante, reutilizarea obiectelor ca mobilier și o expoziție din tuburi de carton. Grădina Divan a fost deschisă publicului, devenind în scurt timp un reper în oraș, loc pentru evenimente, discuții și relaxare.Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2016, secțiunea arhitectură și spațiu public – intervenții și acțiuni în spațiul public
Posibilitatea unei grădini urbane
arh. Alexandra Laura STOICA, Márk Lóránt MIHAT, Konrad MIHAT
Ediția 2016, secțiunea viziuni și cercetări prin arhitectură
Premiul secțiunii „Viziuni și cercetări prin arhitectură” (ex aequo)
Bucureștiul Nefolosit
arh. Alexandra Laura STOICA, Márk Lóránt MIHAT, Konrad MIHAT, Tăutu CRISTIANA