Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2018 » Amenajări de interior
ro | en

Restaurant "Maize"

București, România
Autor: arh. Raluca PĂDURARIU / 2Deco Studio
Colaboratori: Arh. Meves Ioana
Int. Arh. Stoian Alina
Int. Designer Iana Oana

Like

Comentariul autorului

Conceptul de la care s-a pornit în amenajarea restaurantului a fost crearea unui spațiu de servire în jurul bucătăriei de tip open space. Spațiul public a fost împărțit în mai multe zone ce urmăresc principii diferite, delimitarea acestora fiind realizată prin intermediul barului.
Materialele folosite în această amenajare sunt simple, naturale și cu un efect inedit, în concordanță cu ideea de bază a meniului ‘’farm-to-table’’. Structura acoperișului a fost lăsată la vedere și evidențiată prin cromatica neutră a finisajelor alese pentru pereți si pardoseală.
Mixul constant dintre materiale nobile precum placările cu marmură de la nivelul barului, placările parietale de oglindă si lemn refolosit, elementele metalice din zona bucatăriei, rășina epoxidică de la nivelul pardoselii, reprezintă o alta constantă a prezentei propuneri. Cromatica pieselor de mobilier este compusă din nuanțe pastelate și neutre, frumos armonizate.
Conceptul ține cont de dialogul materialelor folosite și dozarea lor. Amenajarea se evidențiază prin contrastul dintre natura materialelor folosite, prin jocuri de elemente urbane - naturale, de umbră - lumină.Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2018, secțiunea Amenajări de interior
Restaurant "The Grill"
arh. Raluca PĂDURARIU
Ediția 2018, secțiunea Amenajări de interior
Restaurant "Premiata"
arh. Raluca PĂDURARIU
Ediția 2018, secțiunea Amenajări de interior
Amenajare Apartament "SS"
arh. Raluca PĂDURARIU
Ediția 2013, secțiunea studii și proiecte
Casa de lângă zid
arh. Dan ȘERBAN, arh. Raluca PĂDURARIU, arh.ing. Radu Costin ȚURCANU, arh. Reka FULOP, arh. Emőke JAKAB, arh. Gheorghe BRATU, arh. Florin COBUZ