ro | en

Mythos

Craiova, jud. Dolj, România
Autori: arh. Vladimir Mîndru, arh. Irina Bălănean / YELLOW OFFICE

Comentariul autorului

Transformarea restaurantului Mythos din Craiova a fost drastică, scopul fiind de a transforma designul anterior al spațiului într-unul chic și sofisticat.
Folosirea albastrului închis în contrast cu albul și tonurile calde ale lemnului este face referire la moștenirea mediteraneană a restaurantului și dă spațiului un aer mult rafinat și calm.
Compartimentarea restaurantului a fost schimbată pentru a crea cât mai mult spațiu deschis. Au fost eliminați toți pereții nestructurali, iar pentru delimitarea anumitor zone au fost folosite panouri din lemn.
La nivelul pardoselii au fost făcute delimitări prin diferențe de finisaj: plăcile ceramice au fost folosite pentru a delimita spațiile de circulație, complementare parchetului de stejar prezent în camere.
Reamenajarea restaurantului Mythos a implicat o echipă de artiști locali care au realizat un element regăsit pe mai mulți pereți spatiului - farfurii ceramice pictate manual care alcătuiesc un mural tridimensional.Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior