Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2018 » Amenajări de interior
ro | en

Apartamentul cu bicicleta

București, România
Autori: arh. Olivia ZAHALCA, arh. Radu POSTOLACHE / Postolache Zahalca Arhitectura

Like

Comentariul autorului

Situat în zona de nord a Bucureștiului, apartamentul a fost conceput de la început spre a fi închiriat unui cuplu tânăr și dinamic - prin urmare, designul a fost gândit în termeni de funcționalitate, minimalism și fluiditate, dar cu accente calde pentru a te simţi de la început ca acasă.
Compartimentarea inițială a fost schimbată aproape în totalitate. Pentru a crea un spaţiu mare, primitor şi luminos, vechiul hol, camera de zi şi baia au fost unite, dând astfel naştere zonei de zi actuale.
Pentru o integrare discretă și naturală în spațiul livingului, bucătăria este tratată minimalist - prin prezenţa frontului de lucru cu blatul din lemn masiv, luminat de fereastra ingustă şi lungă pe toată înalţimea peretelui - restul echipamentelor fiind mascate în dulapurile din apropiere.
Holul, care străbate întreaga lungime a apartamentului și separă zona de zi de zona de noapte, a fost tratat pe toata lungimea ca o zonă de depozitare cursivă, ruptă de nișa pentru biciclete, accentuată prin placarea cu lemn în aceiaşi nuanţă şi esenţă cu parchetul - nișă ce a devenit simbolul casei.