Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2018 » Amenajări de interior
ro | en

Amenajare Apartament "SS"

București, România
Autor: arh. Raluca PĂDURARIU / 2Deco Studio
Colaboratori: Arh. Meves Ioana
Int. Arh. Stoian Alina
Int. Designer Iana Oana

Like

Comentariul autorului

Proprietarul, fan al culturii spa, și-a dorit un spațiu aerisit, zen, armonios conturat, într-o amenajare neoclasică, cu ruperi de stil subtile ca accente.
Atmosfera neutră este realizată prin unitatea cromatică a pereților, a ușilor și a profilelor decorative in tonuri de gri. Esența parchetului de stejar, un alt element dominant, contrastează și pune în evidență cromatica aleasă într-o manieră elegantă.
Accesul se face prin zona de living, delimitată de bucatarie printr-un toc de trecere cu rol estetic. Bucătăria are un impact vizual deosebit, prin alaturarea de elemente clasice și industriale precum accente metalice aurii și texturi de piatră.
“My personal spa”, cum l-a intitulat beneficiarul, dormitorul este împărțit în zona de dormit și zona de relaxare dominată de prezența impunătoare a căzii freestanding. În dormitor sunt armonizate perfect materiale contrastante precum: metalul auriu, fierul forjat, mocheta catifelată, ceramică și marmură. Băile completează atmosfera neutră si rafinată.
Spațiul se evidențiază astfel printr-un contrast de jocuri clasice - contemporane, de tonuri neutre – calde. Tablourile realizate de ABOsketch conturează elegant și înnobilează spațiul.Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2018, secțiunea Amenajări de interior
Restaurant "Maize"
arh. Raluca PĂDURARIU
Ediția 2018, secțiunea Amenajări de interior
Restaurant "The Grill"
arh. Raluca PĂDURARIU
Ediția 2018, secțiunea Amenajări de interior
Restaurant "Premiata"
arh. Raluca PĂDURARIU
Ediția 2013, secțiunea studii și proiecte
Casa de lângă zid
arh. Dan ȘERBAN, arh. Raluca PĂDURARIU, arh.ing. Radu Costin ȚURCANU, arh. Reka FULOP, arh. Emőke JAKAB, arh. Gheorghe BRATU, arh. Florin COBUZ