ro | en

Pădurea și luminișul într-o cameră

cluj, jud. Cluj, România
Autori: arh. Ilinca Maican, arh. Anca Maria Păsărin-Ferreira-Garcia De Almeida / Architecture to Measure SRL

Comentariul autorului

În lucrul cu această familie un loc central l-a avut implicarea micii beneficiare în dezvoltarea proiectului. Pentru părinți a fost foarte important ca ea sa aibă o cameră potrivită cu personalitatea ei și cu activitățile care îi fac placere. Având în vedere că dorința ei a fost să aibă o căsuță in pădure, am abordat tematica într-o manieră sugerată, cât mai puțin descriptivă sau încărcată de personaje și referințe directe, pentru a-i da spațiu să își personalizeze locul cum își dorește.
Am venit cu o propunere croită pe măsură care să fie în același timp compactă, să lase mai mult loc în centru camerei, dar și suficient de amplă pentru a acomoda toate activitățile și cotloanele dorite.
Pentru că cerințele au fost foarte specifice am optat pentru un mobilier făcut integral la comandă. Am mers pe un design esențial, neîncărcat, pe nuanțe naturale și cu accente jucăușe de culoare. Am avut grijă ca desenul lemnului de frasin masiv să ramăna aparent folosind un finisaj natural de ceara cretată și culori pe bază de apă.
Ceea ce ne-a bucurat cel mai mult la sfârșitul proiectului a fost reacția încăntată a fetei, invadarea spațiului de către fratele ei mai mic și faptul că aceasta cameră a devenit locul de întălnire și de joacă a prietenilor și colegilor lor.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior