ro | en
Casa G.FR

Casa G.FR

Autori: arh. Andreea Iulia Turbatu, arh. Onisim Bulgariu
Birou de proiectare: ArhitectO (Onisim Architecture and Design SRL)

Colaboratori:
Structura: SAFE STRUCTURES DESIGN S.R.L.

Comentariul autorului

Locuința G.FR ia forma unui proiect arhitectură aparent simplist, dar care reușește să atragă toate privirile. Integrează accente moderne, delicate, care îmbină extravaganța cu echilibrul estetic și armonia vizuală. Clădirea a fost definitivată în comuna Tâncăbești, Snagov, pe un teren de aproximativ 1000 de mp. Are formă dreptunghiulară și a fost construită pe două niveluri, pentru un plus de confort și funcționalitate.

Tocmai datorită structurii impunătoare, locuința iese în evidență imediat prin elementele unicate, integrate cu atenție în procesul de amenajare. Îmbină modele interesante și materiale de calitate superioară pentru a defini superlativul în materie de design. Casa are un aer străin, dar în același timp familiar, care te duce cu gândul la momentele frumoase petrecute în copilărie. Este o îmbinare de modern și minimalist, care ar putea impresiona chiar și cele mai pretențioase preferințe. Paleta de culori este ușor excentrică și utilizează un mix de nuanțe intense și neutre. Liniile perfect drepte pe care le oferă design-ul exterior creează cu succes efecte vizuale inedite.

Echipa de arhitecți s-a ocupat cu atenție și de crearea unui ambient confortabil si functional. Astfel, locuința prezintă o gamă variată de avantaje funcționale:

● Accesul în locuință se face pe fațada principală, printr-o terasa acoperita.
● Parterul este dedicat zonei de zi și implicit activităților dinamice alături de familie sau prieteni. Livingul este în regim open space cu bucătăria, ceea ce oferă o notă fresh, aerisită design-ului. Tot aici a fost amplasat de asemenea un dormitor pentru oaspeți.
● Zona de noapte poate fi descrisă cu ușurință în două cuvinte: relaxare totală. Oferă trei dormitoare spațioase. Cel matrimonial dispune de baie privată și dressing generos.
● Prezintă o terasă circulabilă peste garaj. Este locul perfect în care membrii familiei se pot retrage pentru a se bucura de momente intime.
Tot în exterior se află o zonă de relaxare spectaculoasă, care ia forma unui camping în aer liber. În plus, fix pe terasa din spatele locuinței este amplasat un jacuzzi.
● Oferă un garaj pentru o singură mașină. Totuși, spațiul pus la dispoziție poate fi utilizat și pentru depozitarea truselor cu unelte sau obiectelor personale.