ro | en
Pe de „plin”

Pe de „plin”

Autori: arh. Andreea Guriță, arh. Robert-Gabriel Stoicescu
Birou de proiectare: Nebula Architects

Comentariul autorului

Marele gol al deșertului reprezintă în cazul proiectului "Marele plin" care umple negreșit totul. În acest cadru, fiecare particulă de nisip este parte din țesutul de mister care acoperă și cel mai ascuns loc din deșert.
Într-o mare de nisip mișcătoare ale cărei unduiri determină o infinitate de linii fine în peisaj de la un moment la altul, împrejurimile exprimă continuu o multitudine de mesaje prin siluetele sale.
Obiectele care își caută loc aici întâmpină provocarea recepționării cuvintelor încriptate ale narațiunii deșertului, și de a le fixa în timp.
Așadar, conceptul exprimă ideea marcării unei poziții ferme în sit care va aduce la suprafață secretele acestui peisaj special.
Pornind de la pantele naturale ale sitului, au fost considerate pozițiile favorabile pentru integrarea celor doua case cât mai puțin intruziv posibil.
O conexiune între Vila A și Vila B este permanent susținută în întreg ansamblul de clădiri de locuit mulțumită poziției lor pe același ax născut din terenul natural.