ro | en
Casa T.DS

Casa T.DS

Autori: arh. Andreea Iulia Turbatu, arh. Onisim Bulgariu
Birou de proiectare: ArhitectO (Onisim Architecture and Design SRL)

Colaboratori:
Structura: SAFE STRUCTURES DESIGN S.R.L.

Comentariul autorului

Cu un aer futurist, casa T.DS este dovada clară că simplitatea poate crea cele mai impresionante efecte vizuale. Locuința a fost definitivată în Otopeni, pe un teren de aproximativ 650 mp și se desfășoară pe două etaje. Accesul se face printr-o terasă acoperită, amplasată în partea laterală a clădirii. În ceea ce privește organizarea spațiului interior, fiecare componentă a fost integrată cu atenție pentru a definitiva cu ușurință o atmosferă plăcută, de familie.

Principalele elemente care transformă proiect arhitectură într-o sursă constantă de experiențe unice sunt:

● Zona de zi este amplasată la parter. Fiecare cameră este compartimentată în așa fel încât să pună la dispoziție momente constante de relaxare. Spațiul integrează un living în regim open space cu bucătăria, ceea ce aduce un plus de funcționalitate esteticii generale. Oferă inclusiv un dormitor generos pentru oaspeți. De asemenea, prezintă o scară în două rampe, metalică, reprezentativă pentru stilul modern de amenajare.
● Zona de noapte oferă premisele perfecte pentru experiențe desăvârșite. Este formată din trei dormitoare. Cel mai generos din punct de vedere al spațiului este cel matrimonial, care prezintă baie privată și dressing.
● Din zona de zi se face accesul către o terasă care oferă o priveliște superbă. Este acoperită, ceea ce oferă posibilitatea locatarilor de a petrece oricând momente autentice în aer liber. În plus, spațiul este suficient de generos pentru a organiza petreceri în familie sau pentru a improviza un loc de relaxare.

Pe lângă avantajele funcționale numeroase pe care le oferă, locuința iese în evidență și prin alinierea armonioasă a elementelor de design și arhitectură:

● Toate materialele au fost alese atent pentru a putea conferi locului un plus de eleganță, bun gust și confort. De asemenea, au fost aleși cei mai buni producători pentru a garanta utilizări îndelungate. Echipa de arhitecți a luat în calcul toate riscurile posibile și alinia totul la standardele de siguranță în vigoare.
● Paleta cromatică integrează nuanțe neutre, care echilibrează din punct de vedere vizual. Variantele de alb, crem, bej și gri se potrivesc de minune într-un cadru minimalist, care inspiră organizare.
● Ferestrele mari, amplasate de sus până jos, lasă lumina naturală să pătrundă în locuință și să maximizeze spațiul. Spațiul interior devine așadar o oază de liniște, în care te poți retrage pentru a uita de factorii de stres acumulați în timpul zilei. Reprezintă locul perfect pentru a te încărca rapid cu energie pozitivă. Lumina naturală este completată de cea artificială, provenită de la obiectele de iluminat de ultimă generație.