ro | en
C I 73

C I 73

Autori: arh. Andreea Șerban
Birou de proiectare: S.C. PARALLEL PROJECT & DESIGN S.R.L.

Comentariul autorului

Suprafata construita: 206.10 mp
Suprafata desfasurata: 320.00 mp
Tinand cont de dimeniunea terenului si amplasarea acestuia, conceptul a fost gandit cat mai liber fara sa ia in considerare contextul arhitectural si am reusit sa satisfacem nevoile unei familii tinere.
Un aspect important al conceptului a fost ca orientarea cladirii sa fie cat mai bine pozitionata pentru a putea beneficia de cat mai multa lumina naturala si de un conform termic ridicat. Beneficiarii au dorit ca proiectul sa se apropie cat mai mult de o casa pasiva, de la ventilare, pompa de caldura, pana la reutilizarea apei pluviale.
Simplitatea si functionalitatea proiectului sunt caracteristicile sale principale. Spatiile interioare au fost gandite sa fie deschise cat mai mult spre exterior.
Importanța de a trăi într-o viitoare locuinta cu aer de înaltă calitate și cu o conexiune cu lumea exterioară a devenit tot mai evidentă. Condițiile de locuit sunt mai cruciale ca niciodată, nu doar pentru a garanta siguranța și confortul, ci și pentru a oferi o legătură permanentă cu un loc. Oamenii și locurile trebuie să fie în armonie pentru a genera un design arhitectural compatibil.
Spațiile de locuit, atmosfera acestora și legătura lor cu lumea exterioară devin tot mai importante. Calitatea locuirii este din ce în ce mai importantă ca mijloc de asigurare a siguranței, a confortului și a unei legături permanente cu locul.
Interiorul a fost conceput ca un spațiu pentru relaxare si studiu cu elemente cheie ce ajuta la armonia dintre interior și exterior, oferind totodată toate funcțiunile solicitate de beneficiar.
La parter se găsesc camera de zi, bucătăria, o baie, o cameră tehnică( pentru echipamentul de vetilare si pompa de caldura), garaj si un birou.
Zona de zi a fost gandita sa fie centru locuintei, indiferent unde te aflii, bucatarie sau dining, poti avea contact cu fiecare in parte. Cele trei incaperi sunt despartite de o usa culisanta si de un semineu.
Etajul a fost gandit cu doua dormitoare, dintre care unul matrimonial, două băi, un dressing, o camera de studiu si o terasa de aproximativ 40 mp.