ro | en

AP_AVP:Ghete, căni și condimente

București, România
Autori: arh. Radu Enescu, arh. Ștefan Păvăluță, arh. Mihai Barbu, arh. Justin Baroncea / Pandapanda
Colaboratori: Desene Lămpi VI_IT: Ioana Trușcă
Foto: Radu Malașincu

Comentariul autorului

Din intrare vezi că prin golul fără ușă de la living intră lumină care se reflectă în panourile albe de pe hol și din ele în oglinda de lângă ușa dormitorului.
Panourile albe închid holul pe latura cu accesul și integrează, în afara ușii de intrare în apartament, ușile de la spălătorie, spațiile de depozitare și cămara. Pe latura opusă o singură piesă lungă de mobilier include o bancă, depozitul de pantofi și ghete, depozitul pentru aspirator, mături și detergenți și spre capăt conține farfurii, pahare și condimente. În bucătărie mobila se „ridică” și face loc mesei (rabatabile) de nuc.
Ușa depozitului pentru instrumentele de curățenie este în același timp și ușa bucătăriei. Un blat de nuc integrează aparatele și echipamentele electrocasnice (cu exceptia frigiderului).
În living, în afara canapelei singura piesă importantă de mobilier este o bancă fabricată din lamele de parchet în care sunt asezate echipamentele de sunet. Biblioteca este desfășurată pe pereții nișei create în urma anvelopării blocului și a închiderii implicite a balconului.
În loc de concluzie: cu o bancă din parchet și o mobilă înșirată pe perete poți să faci ușile să dispară.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Powered by: