ro | en

Twominutes

București, România
Autori: arh. Ștefan Păvăluță – sef proiect, arh. Mihai Barbu, arh. Justin Baroncea, arh. Ioana Trușcă – grafician / pandapanda
Colaboratori: fotografii: Radu Malasincu

Comentariul autorului

Ion. Ion e artizanul din spatele cafelei, pe str. Constantin Aricescu nr.50A. Inainte de Bucuresti, a fost barista in Toronto,Berlin,Reykjavik,Barcelona. Toti acesti pasi s-au tradus in povestea B.O.B, desenata cu creta pe peretele interior de Ioana.
Spatiul este pozitionat perpedicular pe strada, dezvoltat pe lungime. 90% din latime se deschide catre strada. Accesul pe o singura treapta-banca. Solutia a fost o urmare a asezarii si geometriei spatiului: interiorul complet deschis catre trotuar - o "camera" la care ai acces din strada. In procesul de design ne-am bazat pe interactiunea cu omul care face cafeaua si spune povestile.Elementul care leaga toate informatiile: masa comuna. Barul de espressor se continua cu masa care deserveste clientilor, cu locuri pe ambele parti. Elementul cheie lucreaza in doua planuri: o data, oamenii interactioneaza intre ei stand la masa si, au posibilitatea sa vada "arhitectura" din spatele espressorului.Inchiderile unitare din placaj de lemn imbraca peretii, cu rol functional. In lungime, se traduc in mese de bar si filtre pentru radiatoare si geamuri. Pe latura scurta inglobeaza accesul in spatiile de serviciu si modulul de depozitare,chiuveta, boiler, masina de spalat vase.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Powered by: