Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2008 » arhitectură
ro | en

Parcare supraterană și spații comerciale S+P+M+11E

Autor: arh. Corina Elena ZAHARIA
Coautori: arh. Dobrin Laurențiu DATCU, arh. Daniela DATCU
Birou de proiectare: SC COIFER ARH SRL

Comentariul autorului

Datorita faptului ca in centrul comercial City Mall nu erau prevazute de cat cca 250 locuri de parcare subterane a dus la necesitatea construirii unei parcari in imediata vecinatate a acestuia.

Punctul de plecare in realizarea acestui imobil a fost de a se crea un ansamblu unitar din punct de vedere volumetric cu Mall-ul existent. Finisajele exterioare s-au ales in aceiasi gama de culori si din aceleasi tipuri de materiale cu cele ale centrului commercial. Parterul si mezaninul au primit fatade cortina cu aceleasi culori de sticla si elemente structurale. Din punct de vedere functional spatiile comerciale de le primele doua nivele ale parcarii sunt o extindere a City Mall-ului. Acum functioneaza aici Un magazin de electrocasnice (Domo), un supermarchet (Billa) si cateva sedii de banci.

Legatura ' fizica' dintre aceste doua cladiri este realizata prin intermediul unei pasarele metalice cu o forma speciala 'agatata' de parcare si sprijinita pe terasa de la nivelul 2 al Mall-ului in lungime desfasurata de aprox. 45 m.




2008
arhitectură