Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2008 » arhitectură
ro | en

Centrul Informatic BRD

Autor: arh. Florin ALEXANDRESCU
Coautor: arh. Ioana MĂRCUȘEANU
Birou de proiectare: AVANGARDA

Comentariul autorului

Localizarea amplasamentului este in sudul municipiului Bucuresti, in apropierea liniei de centura a capitalei, cu acces direct din Soseaua Berceni.

Constructia, cu functiunea de centru informatic, este amplasata retras fata de accesul pe teren din Soseaua Berceni, creind astfel posibilitatea amenajarii de spatii verzi.

Imobilul este format din patru corpuri. Corpurile A,B si C formeaza un volum compact, fiind despartite prin rosturi structurale, cu regim de inaltime P+1 pentru corpurile A si B , respectiv P inalt pentru corpul C si au dimensiuni in plan 43x60m. Corpul D, cu regim de inaltime S+P+1 si dimensiuni in plan 10x23m (la nivelul terenului), este legat printr-o pasarela - cu lungimea de aprox. 9m si latime de 3m - la nivelul etajului de corpul A.

Suprafata construita la sol a imobilului este de 2800mp, iar suprafata construita desfasurata 5500mp.

Cladirea principala, corpurile A,B,C, în care sunt amplasate functiunile tehnice si birourile, este structurata conform tehnologiei specifice unui centru informatic. Intreg etajul corpului principal este destinat birourilor. Iluminarea naturala a spatiilor din etaj este facuta prin suprafetele vitrate amplasate perimetral si un luminator central. Etajul corpului D, cu legatura directa prin pasarela in corpul A, este ocupat de spatiul cafeteriei cu 60 de locuri, avand vedere pe doua laturi ale cladirii spre curtea din fata. Intre corpurile de cladire se creaza o curte interioara semiinchisa amenajata.

Dinspre Soseaua Berceni constructia apare ca un monovolum, efect cautat si datorat unificarii corpurilor la nivelul fatadei principale. Desfasurarea pe 70m a fatadei este compusa din suprafete mari - pereti cortina, placaje metalice - marcate de accente liniare si culori contrastante. Forma rectangulara, ordonata a constructiei, in plan, capata profunzime si dinamism la nivelul fatadei principale datorita umbrei purtate a porticului, desfasurat pe doua laturi adiacente. Culorile si ponderea acestora pe fatade amintesc de logo-ul B R D.



Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2017, secțiunea Arhitectura locuinței
Casă in nordul Bucureștiului
arh. Florin ALEXANDRESCU, arh. Iulia DECUSEARĂ
Ediția 2016, secțiunea arhitectura spațiului interior
Loft in Cotroceni
arh. Florin ALEXANDRESCU
Ediția 2015, secțiunea arhitectura neconstruită / Proiecte neconstruite
Biserica Ortodoxă pentru comunități mici
arh. Florin ALEXANDRESCU, arh. Iulia DECUSEARĂ
Ediția 2015, secțiunea arhitectura neconstruită / Proiecte neconstruite
Extindere locuință unifamilială
arh. Florin ALEXANDRESCU, arh. Iulia DECUSEARĂ
Ediția 2012, secțiunea arhitectură / social-culturale
Showroom multibrand Țiriac Auto
arh. Florin ALEXANDRESCU
Ediția 2010, secțiunea arhitectură
Complex de clădiri de birouri în Mogoșoaia
arh. Florin ALEXANDRESCU
Ediția 2010, secțiunea amenajări interioare
Amenajare salon de înfrumusețare
arh. Florin ALEXANDRESCU
Ediția 2010, secțiunea amenajări interioare
Amenajare spațiu birouri pentru o companie IT multinațională
arh. Florin ALEXANDRESCU
Ediția 2009, secțiunea arhitectură
Imobil de locuințe cu magazin la parter – str. Litovoi, București
arh. Florin ALEXANDRESCU
Ediția 2006, secțiunea arhitectură
Amenajare showroom auto FORD
arh. Florin ALEXANDRESCU
Ediția 2005, secțiunea amenajări interioare
Showroom FORD
arh. Florin ALEXANDRESCU
Ediția 2004, secțiunea arhitectură
Imobil de birouri - Sediu Romtelecom
arh. Florin ALEXANDRESCU
Ediția 2003, secțiunea arhitectură
Imobil de birouri
arh. Florin ALEXANDRESCU, arh. Marius TURCU

2008
arhitectură