Comentariul autorului
Biharia Offfices se afla in partea de Nord a Bucurestiului, pe strada Biharia, la nr. 26. Zona amplasamentului se afla intr-o puternica dezvoltare imobiliara, aici fiind realizate sau in curs de realizare atat cladiri rezidentiale, cat si imobile pentru birouri. Terenul pe care se dezvolta cladirea are o suprafata de 1827,05mp si are deschidere la trei artere de circulatie de rangul III.
Imobilul de birouri se dezvolta pe subsol, parter, si 6 etaje, din care etajul 5 este retras, iar etajul 6 este partial. Suprafata construita la sol este de 1055.95mp, suprafata desfasurata supraterana este de 6553.21 mp. Subsolul are o suprafata construita de 1427,80 mp, adapostind 38 locuri de parcare, spatii tehnice si nodul central de circulatie. Parterul are o suprafata construita de 1055,95 mp, avand spatii pentru birouri, showroom si nodul central de circulatie. Etajele curente au o suprafata construita de 1055,95mp fiecare, suprafata utila pentru birouri, spatii comune si circulatii este de 971.00mp. La etajul 5 suprafata construita este de 1007.52mp, iar suprafata uitla de birouri, spatii comune si circulatii este 903.50mp. Etajul 6 adaposteste nodul central de circulatie si o cafenea cu circuit inchis, avand o suprafata construita de 252.15mp.
Structura de rezistenta a subsolului este realizata din diafragme de beton armat si stalpi structurali lamelari. Fundatia este tip radier general din beton armat. Suprastructura este formata din stalpi structurali lamelari, diafragme ( tub de beton armat ), grinzi si planseu tip dala groasa 25 cm. Planseele sunt realizate din din BA monolit cu grosimea de 25 cm.
Fatadele sunt tip pereti cortina semistructurali mixti cu geam termocalit si parapet compozit finisat cu placi ceramice tip Creaton. Structura de sustinere a placilor este tip Euro Fox, reglabila pe trei directii.
Invelitoarea este rezolvata in terasa necirculabila.
Finsajele interioare sunt vopsitorii lavabile, iar in zona accesului principal si a holului pentru lifturi, finisajul este tip HPL decor cires, tavanele sunt casetate din gipscarton / aluminiu, mocheta si granit s-au folosit pentru pardoselile din birouri, respectiv zonele de acces (holuri, scara interioara). In bai s-au folosit placarile ceramice. Balcoanele sunt finisate cu gresie antiderapanta. In spatiile de birouri pardoselile sunt flotante. La etajul 6 cafeneaua cu circuit inchis are inchideri vitrate clare pe structura tip perete cortina. Peretii sunt acoperiti cu panouri sandwch culoare gri. In interior pardoselile sunt finisate cu gresie si granit.
Sistemul de climatizare (aer cald- rece) este centralizat, cu grile de absorbtie si introducere incastrate in tavan, iluminatul se face cu casete si spoturi incastrate perimetrale pentru spatiile de birouri. In pardoseala flotanta s-au prevazut casete cu alimentari pentru curenti tari si slabi.
Alte lucrări cu aceiași autori: