Extindere sediu administrativ PORSCHE ROMANIA

Autor: arh. Simona CIUREA
Coautori: arh. Horațiu POP, arh. Diana MAINESCU, arh. Tudor MUSCALU
Birou de proiectare: ARHITECT SERVICE SRL

Cladirea apare din necesitatea de extindere a beneficiarului, Porsche Romania, fiind prevazuta inca din faza de proiectare a cladirii principale. La momentul actual cladirea este sediul Porsche Bank.

  • demisol - extindere bucatarie de la 120mp la 165mp si sala de mese restaurant, de la 70 la 120 de locuri / de la 180mp la 250mp, spatii tehnice, depozitare si adapost ALA.
  • parter - lobby acces-receptie, spatiu operativ banca si birouri de relatii cu publicul, parcaj acoperit.
  • nivele superioare ce cuprind spatii de birouri pentru cca. 180 de angajati.

Conceputa ca o completare a volumului initial, forma curba a noii cladiri invaluie partial corpul cilindric, fiindu-i concentrica.

Spatiul de lucru cu publicul al bancii se afla la parter si etaj 1, fiind marcat in fatada principala cu sticla cu tenta albastra si sticla emalit bleu- accent fatada.

Volumetric si functional cladirile au un element comun de legatura printr-unul din tuburile structurale, care cuprinde ca functiune casa scarii a cladirii existente si in continuarea ei, grupurile sanitare, lifturile cladirii noi si oficiile de nivel. Pasarelele de legatura dintre cladiri sunt agatate prin intermediul unor tiranti de tubul de legatura. Tubul se inalta mult peste extindere, fiind egal cu cel al cladirii initiale, avand la ultimele doua nivele spatii tehnice.

Nivelele curente sunt concepute ca "open space" cu pereti de compartimentare modulari pentru a corespunde necesitatilor actuale de flexibilitate.

Structura de rezistenta este mixta, din diafragme de beton sub forma unor tuburi ingloband functiuni secundare, stalpi si grinzi metalice si placi din beton.

Materialele de finisaj sunt asemanatoare cu cele ale cladirii cilindrice: perete cortina, placaje aluminiu multistrat, placaj din tabla cutata. La exterior acestea au fost compuse in alt mod cu intentia de a crea o fatada luminoasa deschisa din punct de vedere cromatic, ca un negativ al cortinei cilindrului placat cu tamplarie de alumniu antracit si sticla gri inchis. Culoarea deschisa a peretelui cortina a fost realizata din sticla serigrafiata.


2008
arhitectură