ro | en

Tribunalul Vaslui

Autor: arh. Sandu Știurcă
Coautori: teh.arh. Romică ASAREI, arh. Octavian TOMA
Birou de proiectare: COMPANIA EMO

Comentariul autorului

Terenul pe care se afla amplasat Tribunalul ( intersectia str.Traian cu Stefan cel Mare ) a fost initial destinat construirii a 2 corpuri de locuinte P+8 a caror fundatii realizate inainte de 1990 au fost modificate structural pastrandu-se aceeasi amprenta pentru a nu se schimba caracteristicile urbanistice ale zonei.

Datorita pantei terenului , accesul in tribunal s-a realizat la etajul I , imaginea parterului opac rezultat fiind anulata de amenajarile peisagere din zona corpului B.

Fatada dominant transparenta s-a dorit a fi o replica la transparenta actului de justitie, ca intentie in organizarea ministerului si ca cerinta din partea societatii civile. Imaginea stilistica unitara a fatadelor s-a bazat pe ritmul elementelor verticale de compozitie - prisme triunghiulare de sticla, zone de plin si accente decorative realizate din alucobont+inox.

Ansamblul este compus din 3 corpuri :

  • Corpul A - spatii pentru administratie, biblioteca pentru magistrati si sala sedinte procese civile.
  • Corpul B - holuri pentru public , 4 Sali sedinte ( civil + penal ), sali deliberare, birouri pentru grefieri si judecatori.
  • Corpul C - garsoniere pentru magistrati, garaje si spatii tehnice.

Realizarea unei imagini de ansamblu cu o puternica personalitate stilistica s-a vrut a fi o pledoarie pentru modernitate.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2008
arhitectură