ro | en

Locuință unifamilială com. Tunari

Autor: arh. Andrei Mărgulescu
Coautor: arh. Mircea SAVA
Birou de proiectare: S.C. ARCHITECTURE STUDIO

Comentariul autorului

Costuri estimative – 500E / mp

Locuinta rurala, este dimensionata si realizata economic pentru un cuplu care locuieste cu un parinte, cu totii mutandu-se din apartamentele bucurestene aici. Constructia este amplasata pe lot astfel incat sa beneficieze de o cat mai buna insorire, speculand in acelasi timp suprafata si particularitatile geometriei parcelei in raport cu distributia interioara a casei.

Spatiile comune, reduse ca amploare, sunt situate la parter impreuna cu camera parintelui (membru al familiei care este direct legat de viata curtii). Spatiul de viata, personal si intim al cuplului se gaseste la mansarda deschis catre sud si catre terasa cu vedere panoramica asupra curtii. Toate spatiile interioare se deschid prin terase catre exterior.

Imaginea exterioara este simpla, sarpanta (element de rezonanta formala cu vecinatatile) fiind detasata de corpul de baza al casei. Acesta fiind de o mai joasa inaltime si alb diminueaza scara si impactul gabaritului casei asupra curtii inguste, capatand o autonomie estetica in raport cu registrul mansardei si al acoperisului.

Proiectul este un exercitiu simplu de a utiliza resursele limitate ale unei familii pentru a-si edifica o casa in care sa se bucure de lumina, spatiu, gradina, intr-o maniera modernista pe care sa o inteleaga si pe care sa si-o asume. Casa nu a suferit si nu se intrevad “ajustari” ulterioare personale ale beneficiarilor.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2008
arhitectură