ro | en

Structură reprezentativă în parcul Za'Abeel – Dubai, Emiratele Arabe Unite

Autor: cond.arh. Mircea Gheorghe Suciu

Comentariul autorului

Proiectul prezinta ideea unei structuri emblematice pentru municipiul Dubai, Emiratele Arabe Unite si e constituita dintr-o constructie din beton imbracata intr-o coaja metalica imaginind un catarg cu nacele avind o vedere spre parc si spre golf. La baza turnului turistii se vor putea racori la umbra velelor si a celor doua fintini arteziene.

Aceasta structura trebuie sa contribuie la o noua infatisare a municipiului Dubai prin promovarea turismului, precum si alte activitati de recreere, stiintifice si culturale.

Proiectul contine 400 mp spatii pt belvedere, 120 mp spatii pt conferinte, 60 mp café-bar, 39 mp receptie, 40 mp librarie, 100 mp terase. Proiectul mai contine si spatii pt centrala de ventilatie, hidrofor, generator electric, depozite, ateliere reparatii, grupuri sanitare, etaj tehnic si doua lifturi panoramice.

Inaltimea totala a structurii va fi de 170 m cu rezolvarea circulatiei verticale prin scari laterale si lifturi panoramice.

Turistii vor putea admira panorama orasului din spatiile de belvedere, terase si lifturi.

Structura care se va inalta peste parcul Za’abeel ne va reaminti ca indrazneala poate depasi problemele de executie printr-un minunat act tehnic si poate fi o provocare nu numai pt proiectanti dar si pt investitori. Ea va defini, intr-un stil elegant, profilul orasului.

Aproape 2 mil turisti vor putea vizita anual turnul admirind peisajul orasului de la inaltime.

Cu certitudine structura turnului impresioneaza, provoaca si inspira turistii pt a o vizita dovedind ca aceasta realizare este rezultatul unui proces constient care se afirma cu eleganta si rafinament in scopul pt care a fost propusa.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2009
studii și proiecte