Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2009 » studii și proiecte
ro | en

Sală de sport in incinta UNATC

Autor: arh. Romeo SIMIRAȘ
Coautori: arh. Mihnea SIMIRAȘ, arh. Ana SIMIRAȘ
Birou de proiectare: D.A. AGENȚIE DE DESIGN ȘI ARHITECTURĂ

Comentariul autorului

Tema prevede proiectarea unei mici sali de sport in incinta UNATC (Academia de Teatru si Film) pentru orele de educatie fizica a studentilor.

Conditiile care au modelat solutia au tinut de sfera pragmaticului: un sit ingust in imediata vecinatate a cladirii UNATC si cu doua laturi la calcan, o dala de beton armat exitenta pe intreaga suprafata a curtii, posibilitatea de multifunctionalitate a salii avand in vedere domeniile de studiu ale universitatii.

Raspunsul nostru la aceste conditii a constat in alegerea unei structuri metalice cu stalpi in “V” astfel incat dala de beton a curtii sa fie perforata in cat mai putine puncte, o forma in “L” a partiului cu cat mai multe suprafete vitrate si prevederea unui portal cu panouri pliante, care deschise permit utilizarea partiala a salii ca spatiu pentru spectatori, orientat spre o scena exterioara realizata pe un rezervor de beton existent. Scena este acoperita cu o suprafata textila tensionata. Aceasta scena este utilizata vara pentru repetitii sau mici spectacole.

Proiectarea pasarelei in directa comunicare cu sala si perforarea peretelui scarii contribuie la atenuarea efectului de cutie al salii prin extinderea laterala a spatiului si prin comunicari vizuale multiple.

De asemenea am optat pentru vitrarea aproape in totalitate a peretelui lateral al salii. Pana la nivelul pasarelei se prevede un vitraj din policarbonat de inalta rezistenta la impact, iar la nivelul pasarelei iluminarea se face printr-un perete cortina.Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2009, secțiunea studii și proiecte
Amenajare interioara mansardă – str. Ion Mincu
arh. Romeo SIMIRAȘ
Ediția 2009, secțiunea studii și proiecte
Imobil de birouri – Calea Plevnei
arh. Romeo SIMIRAȘ
Ediția 2009, secțiunea studii și proiecte
Ansamblu rezidențial în orașul Pantelimon
arh. Romeo SIMIRAȘ
Ediția 2005, secțiunea arhitectură
Vilă pe malul lacului Băneasa "CASA OLANDEZULUI"
arh. Romeo SIMIRAȘ
Ediția 2005, secțiunea amenajări interioare
Vilă pe malul lacului Băneasa - CASA OLANDEZULUI
arh. Romeo SIMIRAȘ
Ediția 2004, secțiunea arhitectură
Clădire multifuncțională la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti",
arh. Romeo SIMIRAȘ

2009
studii și proiecte