ro | en

Pavilioane multifuncționale – rezervația naturală Vulcanii Noroioși, Buzău

Autori: arh. Sorin Puran, arh. Ileana Ristea, Răzvan MITREA, arh. Andrei - Alexandru Stoianovici
Birou de proiectare: QUATTRODESIGN

Comentariul autorului

Rezervatia naturala de tip botanic si geologic Vulcanii Noroiosi din Jud. Buzau se intinde pe o suprafata de cca 30 ha si reprezinta rezultatul suprinzator al actiunii gazelor naturale in combinatie cu solul argilos si apa din panza freatica prezente in zona. Peisajul “selenar” se afla intr-o continua evolutie datorita actiunii acestor vulcani in miniatura numiti popular “pacle”. Fiind foarte rar intalnit in Europa, fenomenul confera rezervatiei o reala valoare turistica, alaturi de cea stiintifica.

Proiectul de fata a luat nastere din dorinta de a proteja si pune in valoare Vulcanii Noroiosi, prin asigurarea unei corecte si complete informari a turistilor in zonele de acces in rezervatie si prin amenajarea nedisturctiva a unor zone din interiorul rezervatiei. . Astfel au fost realizate propuneri individuale atat pentru Paclele Mari cat si pentru Paclele Mici.

Pavilioanele propuse pentru a fi amplasate in zonele de acces sunt realizate din lemn, cu acoperis inierbat in sarpanta; gazduiesc un spatii cu rol informativ (proiectii, pliante, etc) si cate un modul de grupuri sanitare ecologice. In plus, in interiorul rezervatiei Paclelor Mari, pe drumul de acces la vulcani, sunt propuse pasarele asezate pe pamantul noroios, modulate si articulate pentru a urmari formele de relief. La realizarea lor se vor folosi lemn si metal.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2009
studii și proiecte